İngiltere büyük şokta...

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Çarşamba akşamı oynanan karşılaşmaların ardından İsviçre ve Avusturya'da yapılacak olan finallere gitmeye hak kazanan son takımlar da belli oldu.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin son biletleri de sahiplerini buldu. Çarşamba oynanan karşılaşmaların ardından finallere gitmeye hak kazanan son 4 takım daha belli oldu. Bosna Hersek'i Ali Sami Yen Stadyumu'nda Nihat Kahveci'nin attığı golle 1-0 yenen A Milli Takım, C Grubu'nu ikinci sırada bitirmeyi garantiledi.

Reklam
Reklam

İNGİLTERE YIKILDI
Eleme maçlarının en büyük sürprizini ise İngiltere gerçekleştirdi. Dünya futbolunun önde gelen takımlarından ve turnuvaların değişmez ekibi İngiltere kendi sahasında E Grubu lideri Hırvatistan'a 3-2 yenilerek finallere gitme hakkını kaybetti. Rusya deplasmanda Andora'yı 1-0 mağlup ederek İngiltere'nin 1 puan önünde İsviçre-Avusturya biletini kaptı.

A Grubu'nda ikincilik mücadelesi veren Portekiz, kendi sahasında ağırladığı Finlandiya'yla golsüz berabere kalarak finallere gitmeye hak kazanan bir diğer takım oldu.

Euro 2008'in Çarşamba gecesi belli olan son biletinin sahibi ise İsveç'ti. İsveç, kendi sahasında Letonya'yı 2-1 yendi ve puanını 26'ya çıkartarak en yakın rakibi Danimarka'nın 6 puan önünde grubunu ikinci sırada tamamladı.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek 16 takım ise şöyle: Avusturya (ev sahibi), İsviçre (ev sahibi), Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, İspanya, İsveç, Türkiye

Reklam
Reklam