İngiltere heyeti Selçuk Üniversitesi'ni ziyaret etti

Çok uluslu kurumların çalışma alanlarını araştırmak amacıyla İngiltere'de 16 farklı üniversiteden akademisyenlerin ve öğrencilerin kurduğu Dialogue Society üyeleri, Selçuk Üniversitesi

Çok uluslu kurumların çalışma alanlarını araştırmak amacıyla İngiltere'de 16 farklı üniversiteden akademisyenlerin ve öğrencilerin kurduğu Dialogue Society üyeleri, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret etti.

Gökbel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, SÜ bünyesinde 47 ülkeden 721 öğrencinin eğitim gördüğünü, çok ulusluluk açısından SÜ'nün örnek olduğunu söyledi.

Dialogue Society'nin Londra Temsilcisi Prof. Max Farrar ise farklı kültürlerdeki insanların bir arada nasıl uyum içinde yaşadıklarını, bunun iş verimine getirdiği avantajları ve dezavantajları araştırdıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Çalışmalarına Londra'da başladıklarını anlatan Farrar, çeşitli üniversitelerden farklı branşlardaki akademisyenlerin bu çalışmanın yürütülmesine katkı sağladığını anımsattı.

Konya'ya da SÜ ve Mevlana Üniversitesi'nde araştırmalar yapmak üzere geldiklerini ifade eden Farrar, "Farklı uluslardan gelen öğrenciler Konya'ya ve üniversiteye uyum süreçleri, karşılaştıkları sorunlar ve çalışma ortamlarını inceliyoruz. Londra'da gerçekleştirdiğimiz çalışmaları burada da yapmak istiyoruz ve Selçuk Üniversitesi'ni yakından tanımak istiyoruz" dedi.

Üniversitenin tanıtım sunusunu Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Banu Uslu, Mevlana Celaleddin Rumi'nin yaşamı ve fikirlerini konu alan sunumu ise Okutman Şenay Soytürk yaptı.

25 kişiden oluşan heyet, her iki sunuyu da ilgiyle izledi.

Farrar, Gökbel'e ziyaretin anısına hediye takdim ederken Gökbel de heyet üyelerine üniversitenin tanıtım materyalleri ile Mevlana'nın "Mesnevi" adlı eserini armağan etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: