İngiltere istihbarat bütçesini artırıyor

Başbakan David Cameron, istihbarat servisleri MI5, MI6 ve GCHQ'da 1900 kişinin daha istihdam edileceğini açıkladı. BBC'ye konuşan Cameron, "Radikalizme karşı mücadelemiz bir nesil boyunca sürecek" dedi.

İngiltere, IŞİD tehdidine yanıt olarak istihbarat bütçesini önemli oranda artıracağını açıkladı.

Bu önlemlerin önceden planlandığı ancak Paris saldırıları sonrası kamuoyuna daha erken açıklandığı duyuruldu.

G-20 Zirvesi için bulunduğu Antalya'da BBC'ye konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron, istihbarat servisleri MI5, MI6 ve GCHQ'da 1900 kişinin daha istihdam edileceğini söyledi.

Bu rakam, personel sayısında yaklaşık yüzde 15'lik bir artışa tekabül ediyor.

Cameron, İngiltere'de de, Fransa'nın başkentinde Paris'te Cuma günü düzenlenene benzer saldırılar olabileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Sınır kontrollerini sürdüreceklerini vurgulayan Cameron, "IŞİD'e karşı verdiğimiz mücadelede diğer Avrupa ülkeleriyle bilgi paylaşımını artıracağız" dedi.

Cameron, ülkesinin radikalizme karşı "bir nesil sürecek" bir mücadeleye giriştiğini söyledi.

Havaalanlarında ek güvenlik önlemleriİngiltere havaalanlarında da güvenlik önlemlerini artıracak ve bu alanda yıllık 9 milyon sterlin (yaklaşık 13 milyon 700 bin dolar) olan bütçesini iki katına çıkaracak.

Paris saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmişti.

IŞİD'in üstlendiği saldırılarda hayatını kaybedenlerden biri de İngiltere vatandaşıydı.

Tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi İngiltere'de de, bugün yerel saatle 11.00'de, Paris saldırılarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapılacak.