İngiltere liginde olaylı maç

LONDRA (İHA) - Premier Lig'de Manchester United'ın Everton'u 2-0 mağlup ettiği FA Kupası 5. tur maçı sonrasında iki takım taraftarları arasında arbede yaşandı. Olaylarda 5 polis memurunun yaralandığı ve 33 taraftarın da tutuklandığı bildirildi.

Karşılaşmanın ardından önce birbirleriyle kavga eden iki takım taraftarlarının daha sonra olaya müdahale etmeye çalışan polislere saldırdığı belirtildi. Polis merkezinden yapılan açıklamada, toplum düzenini bozmak ya da alkollü şekilde kargaşa yaratmak suçlarıyla 33 taraftarın tutuklandığı bildirildi. Olaylarda 5 polis memurunun yaralandığı, bir polis memurunun ise hastanede tedavi edildiği, ancak sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Maç sırasında sahaya pet şişe atan iki taraftar da tutuklandı.

Reklam
Reklam

Karşılaşma sırasında Manchester United kalecisi Roy Carrol, sahaya atılan yabancı maddenin başına çarpmasıyla yere yığıldı. Bir polis memuru, sahada bir cep telefonu bulurken, Roy Carrol'a çarpan yabancı maddenin bu telefon olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Polis, telefonun sahibini arıyor.

Maç sonrasında açıklama yapan Everton İletişim Müdürü Ian Ross ise, sahaya cep telefonu atan taraftarı "beyinsiz bir geri zekalı" olarak nitelendirirken, "Tabiki de taraftarlarımızın yaptıkları her şeyin sorumluluğunu alırız. Yaşanan bu olay nedeniyle öncelikle Roy Carrol'dan sonra da Manchester United Kulübü'nden özür diliyoruz. Bir kişi çıkıyor ve her şeyi mahvediyor. Bunu yapan kişiyi bulacağız ve ömür boyu statlardan men cezası alacak" dedi.