İngiltere Premier Lig 25. hafta puan durumu ve maç sonuçları

İngiltere Premier Lig puan durumunda Chelsea liderliği kimseye kaptırmıyor. Kendi sahasında Everton’u mağlup eden Chelsea, 25. hafta sonunda puan durumunda ilk sırada.

İngiltere Premier Ligi’nde 25.hafta sona erdi. Hafta içi oynanan maçlar sonucunda, İngiltere Ligi puan durumunun ilk sırasında Mourinho’nun çalıştırdığı Chelsea ilk sırada yer alıyor.

25. haftada lider Chelsea, ligin orta sıralarında yer alan Everton’u konuk etti. Everton’un 10 kişi kaldığı maçta Willian’ın son dakika golüyle gülen maviler, en yakın takipçisi Manchester City ile arasındaki 7 puanlık farkı da korudu.

Lider Chelsea’nin en yakın takipçisi Manchester City ise, Stoke City deplasmanına konuk oldu. İkinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 4-1 mağlup eden Manchester City, ilerleyen haftalarda Chelsea’nin puan kaybetmesini bekleyecek.

Reklam
Reklam

Sezona istediği gibi başlayamayan fakat üst üste aldığı iyi sonuçlarla ligde üst sıralara tırmanan Manchester United, kendi sahasında küme düşme hattında yer alan Burnley’i 3-1’lik skorla rahat geçti.

Haftanın önemli karşılaşmasında Liverpool ile Tottenham karşı karşıya geldi. Gol düellosu şeklinde geçen maçın sonunda gülen taraf Liverpool oldu. Markovic, Gerrard ve Balotelli’nin golleriyle galibiyete ulaşan Liverpool, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi hattına bir adım daha yaklaştı. Tottenham’da Harry Kane ve Dembele’nin golleri ise puan için yeterli olmadı.

25. hafta sonunda oluşan İngiltere Ligi puan durumunun düşme hattında ise Aston Villa, Burnley ve Leicester City yer aldı.

İngiltere Premier Lig 25.Hafta Toplu Sonuçlar:

Crystal Palace 1-1 Newcastle United

West Bromwich 2-0 Swansea

Chelsea 1-0 Everton

Manchester United 3-1 Burnley

Southampton 0-0 West Ham United

Stoke City 1-4 Manchester City

Liverpool 3-2 Tottenham

Arsenal 2-1 Leicester City

Hull City 2-0 Aston Villa

Sunderland 0-1 QPR