İngiltere Premier Lig puan durumu ve maç sonuçları

İngiltere Premier Lig puan durumu ilk sırasında Leicester City yer alıyor. Bu sezonun sürpriz takımı Leicester City’nin şampiyonluk macerası büyük ilgi çekiyor.

İngiltere Premier Lig’de puan durumu ilk sırasına bakıldığında büyük bir sürpriz göze çarpıyor. İngiltere Premier Lig puan durumu ve maç sonuçları haberimizde. Dünyada en çok takip edilen liglerin başında gelen İngiltere Premier Ligi’nde bu sezon büyük bir sürpriz yaşanıyor. Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal ve Liverpool gibi dev bütçeli takımların yerine Premier Lig puan durumu ilk sırasında Leicester City yer alıyor. Geride kalan 24 hafta sonunda Leicester City puan tablosunun en tepesinde. Bu büyük sürpriz ve Leicester City’nin şampiyonluk yolundaki hikayesi futbol severlerin ilgisini çekiyor. Leicester City taraftarları, masal gibi geçen sezonu şampiyon tamamlayıp mutlu sona ulaşmanın planlarını yapıyor. Ayrıca gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma ve Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkı elde etme yolunda da kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Ligin alt sıralarında ise işler karışık. Aston Villa kümede kalma yolunda her geçen gün şansını azaltırken, diğer takımlar büyük bir rekabet halinde. İşte güncel İngiltere Premier Lig maç sonuçları ve puan durumu.

Reklam
Reklam

Sunderland 0-1 Manchester City

Şampiyonluk yarışını sürdüren Manchester City, kümede kalma savaşı veren Sunderland’i Sergio Agüero’nun attığı tek golle mağlup etmeyi başardı ve iddiasını sürdürdü.

Leicester City 2-0 Liverpool

Leicester City yıldız oyuncusu Jamie Vardy’nin muhteşem golleriyle maçı kazandı ve liderliğini sürdürdü. Bu gollerle ligde 18 gole ulaşan Jamie Vardy, İngiltere Premier Ligi gol krallığının ilk sırasında yer alıyor. Liverpool içinse hayal kırıklığı şeklinde ilerleyen sezon devam ediyor.

Arsenal 0-0 Southampton

Emirates Stadı’nda oynanan ve Arsenal’in oyunu domine ettiği maçta gol sesi çıkmadı. Bu sonuçla Arsenal şampiyonluk yolunda büyük bir darbe aldı. Southampton ise gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürüyor.

West Ham United 2-0 Aston Villa

Michail Antonio ve Cheikhou Kouyate’nin attığı goller West Ham United’ı üst sıralara bir adım daha yaklaştırdı. Slaven Bilic’in öğrencileri bu sezonki başarılı performansını sürdürüyor. Maçı 10 kişi tamamlayna Aston Villa ise ligde kalma umutlarını her geçen gün eritiyor.

Reklam
Reklam

Norwich 0-3 Tottenham

Beklenmedik bir biçimde şampiyonluk yarışına dahil olan Tottenham seri galibiyetlerini sürdürüyor. Harry Kane (2) ve Dele Alli’nin golleri Tottenham’ı galibiyete taşıdı. Norwich City içinse sıkıntılı günler devam ediyor.

Manchester United 3-0 Stoke City

Bu sezon beklentilerin bir hayli uzağında kalan Manchester United, ligin orta sıralarında yer alan rakibini rahat geçti. Kırmızı şeytanları galibiyete götüren goller; Jesse Lingard, Anthony Martial ve Wayne Rooney’den geldi.

West Bromwich 1-1 Swansea City

Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada iki takım da birbirine üstünlük kuramadı. Sigurdsson ve Salomon Rondon’un golleriyle takımlar sahadan birer puanla ayrıldılar.

Crystal Palace 1-2 Bournemouth

Bournemouth aldığı kritik 3 puanla nefes aldı. Marc Pugh ve Benik Afobe’nin golleriyle 3 puanı hanesine yazdıran taraf Bournemouth oldu. Ev sahibi ekipte ise Scott Dann’ın golü puan için yeterli olmadı.

Everton 3-0 Newcastle United

Ligin güçlü takımlarından Everton, sahasında Newcastle United’ı ağırladı ve sahadan net bir galibiyetle ayrıldı. 2 kez penaltı noktasının gösterildiği maçta Ross Barkley’nin 2 golünün yanı sıra Aaron Lennon da ağları sarstı.

Reklam
Reklam

Watford 0-0 Chelsea

Chelsea için sezon kabus gibi geçmeye devam ediyor. Haftanın kapanış mücadelesinde gol sesi çıkmadı. Ligin orta sıralarında yer alan iki takımın mücadelesinde takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

İŞTE İNGİLTERE PREMİER LİG PUAN DURUMU

[

****](https://www.mynet.com/spor/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=haber)