İngiltere Savunma Bakanı'nın 'dostluk ilişkileri' kuşku uyandırdı

Muhafazakar Partili Savunma Bakanı Liam Fox'un resmi bir ünvanı olmayan yakın arkadaşını dış gezilerde yanında götürmesi yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi.

Damat ve sağdıcı; Liam Fox ve Adam Werritty

İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox'un bakalık kurallarını ihlal edip etmediğine dair bir raporun bugün Başbakan David Cameron'a sunulması bekleniyor.

Muhafazakar Partili Savunma Bakanı Fox'un yakın arkadaşı Adam Werritty'nin, resmi hiçbir ünvanı olmamasına karşın, dış gezilere katılmış olduğunun anlaşılması İngiltere'de tartışma yarattı.

Savunma Bakanı Fox'un danışmanı rolünde kartvizit bastıran Adam Werritty'nin Dubai'de savunma sanayiinden bir grup işadamı ile bir araya gelinmesini sağladığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Bunun yanısıra, Bakan Fox'un Sri Lanka'ya yaptığı ziyarete de eşlik eden Adam Werritty'nin, Sri Lanka Cumhurbaşkanı ile düzenlenen görüşmede hazır bulunduğu öğrenildi.

34 yaşındaki Adam Werritty, Liam Fox'un eski ev arkadaşı ve 2005 yılında bakanın düğünündeki sağdıcı olarak biliniyor.

Savunma Bakanı Fox, ''profesyonel sorumlulukları ile bir dostuna duyduğu kişisel sadakat arasındaki çizgiyi bulanıklaştırmanın hata olduğunu'' kabul etmekle beraber, herhangi bir usülsüzlüğün sözkonusu olmadığını vurguladı.

Fox, Londra'da Savunma Bakanlığı'nı birden çok kez ziyaret ettiği anlaşılan Adam Werritty'ye gizli statüde hiçbir bilginin ifşa edilmediği konusunda güvence verdi.

Adam Werritty'nin bizzat savunma sektörüyle alakalı şahsi ticari çıkarları olmasına rağmen, Bakan Fox, aralarındaki dostluk ilişkisinin arkadaşına şahsi hiçbir çıkar sağlamadığını ve ticari işlerine hiçbir yardımda bulunulmadığını açıkladı.