İngiltere Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmaya başladı

İngiltere'de parlamento, hükümete Suriye'de IŞİD'e yönelik hava saldırıları düzenleme yetkisi verdi. Parlamentonun onayının hemen ardından, İngiltere IŞİD hedeflerini vurmaya başladı.

İngiltere'de parlamento, hükümete Suriye'de IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleme yetkisi verdi. Gece geç saatlerde yapılan oylamada, 397 milletvekili önerinin kabulü yönünde oy kullanırken, 223 milletvekili karşı çıktı.

Parlamentonun onayından saatler sonra İngiltere Kraliyet hava Kuvvetleri'ne bağlı jetler Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmaya başladı.

Başbakan David Cameron, 'Ortaçağ canavarları' olarak nitelediği IŞİD'e karşı istenen yetkinin yasal olduğunu ve İngiltere'yi güvende tutmaya yardımcı olacağını savundu.

Reklam
Reklam

İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn, İngiltere'nin hava operasyonlarını Irak'tan Suriye'ye genişletilmesinin İngiltere'de IŞİD saldırıları riskini artıracağını dile getirdi.

CAMERON DA ARTIK 'DAEŞ' DİYECEK

Başbakan David Cameron, konuşmasında ayrıca IŞİD'den söz ederken artık DAEŞ ifadesini kullanacağını söyledi. Cameron, ''Açıkçası böylesine şeytani bir ölüm kültü, ne doğru İslamı ne de devleti temsil ediyor'' dedi.

Cameron, IŞİD'i 'tecavüzcü, Müslüman katili, Ortaçağ canavarları' olarak niteledi.

DIŞİŞLERİ BAKANI: İNGİLTERE ARTIK DAHA GÜVENLİ

Dışişleri Bakanı Philip Hammond, oylamanın ardından BBC'ye yaptığı açıklamada, milletvekillerinin bu kararından sonra İngiltere'nin artık daha güvenliği olacağını kaydetti. Parlamento önünde toplanan çok sayıda kişi de İngiltere'nin Suriye'de başlatacağı hava saldırılarını protesto etti. İngiltere'de çok sayıdaki savaş karşıtı aktivist, Suriye'nin bombalanmasının doğrudan sivilleri hedef alacağı ve çok sayıda masumun zarar göreceği endişesi taşıyor.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: