İngiltere'de 400 bin kişi sigarayı bıraktı

LONDRA (İHA) - İngiltere'de yapılan bir araştırma, Temmuz ayında umuma açık yerlerde sigara içmenin yasaklanmasından bu yana İngiltere'de 400 bin kişinin sigarayı bıraktığını ortaya koydu.

İngiltere'de 1 Temmuz 2007'den itibaren kapalı mekanlarda sigara içmenin suç sayıldığı ve bu yüzden yasağın sigara içen kişileri bar ve restoranlardan dışarı çıkıp sigara içmeye mecbur bıraktığı belirtildi.

Yasak sayesinde 40 bin kişinin hayatının kurtarılacağını düşünen araştırmacılar, sigara yasağından 9 ay önce İngiltere'de sigara içen kişilerin oranında yüzde 1.6'lık bir düşüşün meydana geldiğini ancak yasağın yürürlüğe girmesinden 9 ay sonra bu oranda yüzde 5.5'lik bir düşüşün meydana geldiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Londra Üniversitesi Sağlıkta Davranış Araştırmaları Merkezi Direktörü Profesör Robert West, "Araştırmamız sigara içenlerin sayısında İngiltere tarihinde kaydedilmiş en büyük düşüşü gösteriyor. Bu etki, toplumun zengin, fakir, eğitimli, eğitimsiz ayırt etmeksizin bütün katmanlarında hissediliyor. Bu şaşırtıcı sonucu beklemiyordum, ancak sigara içenlerin oranında artış olmamasına ilişkin hiçbir garanti yok" diye konuştu.

İngiltere'de halkın yüzde 22'sinin halen sigara içtiği kaydedildi.