İngiltere'de ekolojik otomobil tanıtıldı

Londra AA- İngiltere'nin batısındaki Bath Üniversitesi'nden araştırmacılar, AB tarafından finanse edilen 3 yıllık bir araştırmanın sonucunda trafikte rahatça yol alabilen ve doğal gazla çalıştığı için çevreye zarar vermeyen bir otomobil prototipini üretti.

Araştırmacılar tarafından halka tanıtılan bir metre genişliğindeki ekolojik otomobile, İngilizce zeki anlamına gelen "Clever" adı verildiği, bu ismin aynı zamanda "düşük emisyonlu şehir aracı"nın İngilizcesinin kısaltılmışı olduğu belirtildi.

3 tekerlekli bu mini otomobilin 100 kilometrede 2,5 litre doğal gaz tükettiği ve İngiliz, Fransız, Alman ve Avusturyalı mühendislerin ortak eseri olan bu aracın, BMW işbirliği ve AB'nin 1,5 milyon sterlinlik finansman desteğiyle üretildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Şu anda 5 tane üretilen bu aracın zincirleme üretimi halinde maliyetinin 7 bin 200 ile 14 bin 400 avro arasında olacağının tahmin edildiği belirtilirken, park etmesi kolay bu aracın sürücünün dışında sadece bir yolcu taşıma kapasitesi bulunduğu ve en yüksek hızının saatte 100 kilometre civarında olduğu ifade edildi.