İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Reddaway:

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Esed rejimi zulmü nedeniyle Suriye halkının insani olarak karşılaştığı sıkıntıları hafifletmek amacıyla 300 milyon TL'ye

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Esed rejimi zulmü nedeniyle Suriye halkının insani olarak karşılaştığı sıkıntıları hafifletmek amacıyla 300 milyon TL'ye yakın bağışta bulunduklarını belirtti.

Reddaway, Malatya Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti. Birleşik Krallık'ın Türkiye ile ilişkilerinin iyi bir dönemden geçtiğini dile getiren Reddaway, Türkiye ile ilişkilerini daha da geliştirmek konusunda son derece kararlı olduklarını söyledi.

Adıyaman ve Malatya'ya yakın olan mülteci kampını ziyaret amacıyla bölgeye geldiğini anlatan Reddaway, Birleşik Krallık ve Türkiye'nin, Suriye'de yaşanan, gerek siyasi boyutlar gerekse son derece trajik insani boyutları olan problemleri bitirmek için yakın bir ilişki içinde bulunduğunu kaydetti. Reddaway, "Bu çalışmalarda Türkiye'nin yanında, onunla omuz omuzayız. Esed rejimi zulmü nedeniyle Suriye halkının insani olarak karşılaştığı sıkıntıları hafifletmek amacıyla 300 milyon TL'ye yakın bağışta bulunduk. Doğrudan Türk Kızılayı ile kurduğumuz işbirliği aracılığıyla kamplardaki halkın bu bağışlardan nasıl yararlandığını görmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Türkiye'nin AB üyeliği süreci-

Bir gazetecinin Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin uzamasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Reddaway, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin en büyük destekçilerinden birinin de Birleşik Krallık olduğunu belirtti.

"Biz de tıpkı Türkiye gibi Türkiye'nin katılım sürecindeki yavaş ilerlemeden rahatsızlık duymaktayız" diyen Reddaway, kendilerinin de AB'ye katılımda benzer bir süreçten geçtiklerini söyledi. Reddaway, "Stratejik hedef olarak AB üyeliğinden vazgeçilmemesi gerektiğini ve asla daha azıyla yetinilmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Koşullar değişebilir, biz buna inanıyoruz" dedi.

Fransa'nın müzakere fasıllarından biri üzerindeki blokunu kaldıracağını açıkladığını aktardan Reddaway, bu gelişmeyle Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin hızlanacağına ve iyi adımların atılacağına inandıklarını ifade etti. Reddaway, "Türkiye'nin AB'ye katılımının hem Türkiye hem AB açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü AB hala Türkiye'deki en büyük yatırımcılardan biri, Türkiye'nin son derece önemli ticari ortaklarından biri ve gerçekten çok yakın siyasi ortağı olarak rol oynamakta. Türkiye'nin AB'ye katılımı, kültürel zenginlik, ekonomik güç açısından önemli bir artı sağlayacak her iki tarafa da. Dolayısıyla biz Türkiye'nin AB ailesinin tam üyesi olması gerektiğini düşünüyoruz ve umuyoruz ki bu hedefini en kısa zamanda gerçekleştirir" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Malatya Valisi Şahin de İngiltere'nin Türkiye'nin kadim dostlarından biri olduğunu belirterek, Türkiye'nin AB sürecinde en çok yanında olan ülkelerden birinin de İngiltere olduğunu ifade etti.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: