İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Reddaway Adana'da:

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Norman Reddaway, "Avrupa Birliği katılım sürecinde Türkiye'yi destekleyen dost ülke konumunda olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Norman Reddaway, "Avrupa Birliği katılım sürecinde Türkiye'yi destekleyen dost ülke konumunda olduğumuzu belirtmek isterim" dedi. Reddaway, İngiliz Ticaret Odası'nın katkısıyla Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı'nın "GREAT" projesi çerçevesinde kentte bulunan heyete eşlik etmek için geldiği Adana'da, Vali Hüseyin Avni Coş'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye ve İngiltere arasında ticaretin geliştirilmesi konusunda çalışma yürüttüklerini kaydetti. Türkiye'de iş birliği konusundaki çalışmaları İstanbul, Ankara ve Londra ekseninde yürüttüklerini ancak diğer dinamik şehirlerle de bunu geliştirmek istediklerini vurgulayan Reddaway, "Yürüttüğümüz GREAT projesi, Birleşik Krallık'tan, Büyük Britanya'dan adını almakta. Kamyanya çerçevesinde bizler ne tarz adımlar atarsak iş adamları, öğrenciler, akademisyenler, İngiltere'ye gelecek turistler için ne tarz fırsatlar sunabiliriz, işbirliğimizi artırabiliriz, bu konuna çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kampanya kapsamında 1 milyon paunt bütçe ayırmış bulunuyoruz" diye konuştu. İki ülke arasındaki yakın dostluk bağlarını güçlendirmeyi de amaçladıklarını ifade eden Reddaway, "Avrupa Birliği katılım sürecinde Türkiye'yi destekleyen dost ülke konumunda olduğumuzu belirtmek isterim. Tartışılması zor olan bazı konularda da iki ülkenin oldukça yakın olduğunu görüyorum. Özellikle Suriye ve benzer siyasi konularda yakın dostluk içerisindeyiz" dedi. Vali Coş da heyetin, Türk-İngiliz halkı, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin gelişmesine katkı sağlamasını dileyerek, şunları kaydetti: "Böyle güzel bir kampanyayı yürüttükleri için sayın Büyükelçi'nin şahsında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Umarım bu önemli kampanya amacına ulaşır. Türkiye ve İngiltere arasındaki dostluk ve iş birliğine önemli katkı sağlar. Bizim vatandaşlarımız da İngiltere'nin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi konusundaki yapıcı, olumlu rolünü bilmekte ve takdir etmektedir. Suriye konusunda da bizim çok daha yakından hissettiğimiz yürek dağlayan insani sorunların bir an önce ortadan kalkması, şiddetin son bulması, insanların barış, huzur ve demokrasi içinde yaşayabilecekleri bir ortamın temin edilmesi konusunda İngiliz hükümetinin, İngiltere devletinin de yaptığı çalışmaları izliyoruz." Büyükelçi Reddaway ve beraberindeki heyet, GREAT projesi kapsamında, Birleşik Krallık'taki yatırım olanaklarının tanıtıldığı Adana Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: