İnköy'de Yine Yıkım Gerginliği

Kütahya'nın İnköy Mahallesi'nde 3 katlı kaçak binayı yıkmak isteyen belediye ekiplerine, mahalle sakinleri izin vermedi.Edinilen...

Kütahya'nın İnköy Mahallesi'nde 3 katlı kaçak binayı yıkmak isteyen belediye ekiplerine, mahalle sakinleri izin vermedi.

Edinilen bilgiyi göre, Halil ve Mustafa Çevik'e ait 3 katlı kaçak bina, belediye ekipleri tarafından mahkeme kararı gereği yıkılmak istendi.

Yaklaşık 600'e yakın kadın ve erkek mahelle sakini, yıkalacak olan evin etrafını traktör römorku ile çevirerek barikat kurdu. Eve Atatürk fotoğrafı ve bayraklar asan mahelle sakinleri, yıkıma izin vermeyeceklerini ifade ettiler. Bu sırada bazı kadınların ellerine sopa, çapa, balta ve tıpan alarak yıkımın gerçekleşmesini önleyeceklerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

İnköy'ün 6 yıl önce mahalle olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Biz belediyeden 6 yıldır hizmet alamıyoruz. Biz tekrar köy olmak istiyoruz. Burada imar planı olmadığı için 400'e yakın kaçak yapı var. Belediye bir çözüm üretmediği için binalarımız kaçak gözküyor. Bu sebeple Halil ve Mustafa Çevik'in evinin yıkımına izn vermeyeceğiz" dediler.

Olay yerine MHP İl Başkanı Salim Ay ve Belediye Başkanı Mustafa İça'nın kardeşi olan MHP'li Ahmet İça da geldi. Ay ve İça, mahalle sakinlerine her zaman yanında olduklarını belirttiler.

Vatandaşlar, mahalle girişine "Bu köy Yunan'ı sokmadı, Kütahya Belediyesi'ni hiç sokmaz" yazılarını astılar.

Belediye yetkilileri, 500'e yakın jandarma ve polisle mahellenin üst kısmında güvenlik önlemi alarak 'yıkım kararı'nı beklediler.

Yapılan son görüşmelerde, binanın 'hava şartlarının düzelmesiyla bina sahipleri tarafından yıkılması' yönünde tutanak tutuldu.

6 saatlik beklemenin ardından yıkım ekibi, güvenlik güçleri ve mahalle sakinleri tutanak sonrası dağıldı.

Reklam
Reklam

İköy mahellesinde 3 Ekim günü de Mustafa Gün'ün 2 katlı kaçak evi yılkam istenmiş ve güvenlik güçleri ile mahalle sekinleri arasında gerginlik yaşanmıştı. Mustafa Gün de, evini 15 gün içerisinde yıkacağını taahhüt edince yıkımdan vazgeçilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: