İnönü İlköğretim Okulu'ndan Türkçe Sokağı

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan İnönü İlköğretim Okulu 'Türkçe Sokağı' isimli projesiyle farklı bir...

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan İnönü İlköğretim Okulu 'Türkçe Sokağı' isimli projesiyle farklı bir çalışmaya imza attı.
Türkçe öğretmenleri Gülşah Aksungur, Hakan Sarı, Beyza Toğrul, Salih Taşdemir’in yaptığı çalışmalarla okul koridorlarında oluşturulan 'Türkçe Sokağı' merkezi Ankara’da bulunan Türkçe Sevdalıları Derneği tarafından da Türkçeye Hizmet Plaketi ile ödüllendirildi.
Okulun Türkçe öğretmenleri tarafından hazırlanan projede, öğrenmenin yalnızca sınıf ortamında gerçekleşmediği göz önüne alınarak öğrencilerin ders dışında da eğlenirken öğrenebileceği bir ortam oluşturma amaçlanıyor. Türkçe Sokağı koridoru sayesinde öğrenciler yalnızca derste değil, teneffüslerde duvarlardaki rengârenk çizimler sayesinde hem eğleniyor, hem öğreniyor ve öğrendiklerini tekrar ediyor.
Türkçe Sokağı, Nasreddin Hoca, Bremen Mızıkacıları, Pamuk Prenses, Hacivat- Karagöz bölümlerinin yanı sıra fiilimsi bulutları, cümlenin ögeleri treni, zıt anlam paraşütleri, isim-fiil tırtılları, sıfat papatyaları, harf ağacı, kitap kurdu gibi köşelerinden oluşuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz