İnönü Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı Devam Ediyor

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) özel yetenek sınavı devam ediyor....

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) özel yetenek sınavı devam ediyor. 13 Temmuz’da sona erecek olan sınava bin 200 adayın başvurduğu kaydedildi.

İnönü Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sınavla ilgili bilgiler veren BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan, "2012-2013 dönemindeki özel yetenek sınavımız 9 Temmuz'da başladı. 13 Temmuz'da sınavımızı bitirmeyi düşünüyoruz ama uzama ihtimali de var. Özel yetenek sınavımızı bu sene online olarak almaya çalıştık. Online sistemiyle 300 bayan 900 erkek olmak üzere bin 200 aday başvuruda bulundu. Pazartesi günü sabah 08.30’da başlayan sınavımız şu anda yoğun bir şekilde devam ediyor. ÖSYM’ce belirlenen ve Özel Yetenek Sınav Komisyonu’nun hazırladığı sınav kılavuzunu kendi sitemizde yayınlayıp, kılavuz ışığında kurduğumuz parkuru adaylarımız belirli bir süre kullanarak 2 hakla yapmaktadırlar. Adayların 2 hakları bittikten sonra kendilerine aldıkları dereceleri veriyoruz. Adaylar, yetenek sınavında aldıkları puanlarını spor özgeçmişleriyle birleştirerek ÖSYM’ce belirlenen formüllerde kullanılarak yerleştirme puanı yapılacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Özel yetenek sınavları sonucunda 5 programa toplam 200 öğrencinin yerleştirileceğini söyleyen Arslan, "Bizde öğretmenlik, 2 antrenörlük, yöneticilik ve engellilerde spor eğitimi olmak üzere 5 bölüm var. 5 programa toplam 200 öğrenci alacağız. Her bir programa 40 öğrenci yerleştirilecek" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz