İnönü Üniversitesi Müzik Bölümü'ne Özel Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alınacak

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji ile Müzik Teknolojisi Ana Bilim dallarına özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacak. 

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji ile Müzik Teknolojisi Ana Bilim dallarına özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacak. Üniversiteden yapılan duyuruya göre, normal ve ikinci öğretim olmak üzere Müzikoloji ile Müzik Teknolojisi Ana Bilim dallarına toplam 60 öğrenci alımı yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın ilk 6 puan türünden en az 140 puan alanların katılabileceği özel yetenek sınavı için başvurular 12-23 Ağustos tarihlerinde yapılacak. İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konser Salonu'nda her iki ana bilim dalı için aynı anda yapılacak sınav, 28 Ağustos'ta başlayacak. İki aşamada gerçekleştirilecek sınavda, adaylar yazılı test usulüyle gerçekleştirilecek Genel Müzik Kültürü Sınavı'na girdikten sonra teker teker İşitme Yeteneği Sınavı'na alınacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: