İnönü Üniversitesi'nde Arabuluculuk Eğitimi Verilecek

İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (İNÜSEM), Adalet Bakanlığı tarafından arabuluculuk eğitimi vermekle...

İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (İNÜSEM), Adalet Bakanlığı tarafından arabuluculuk eğitimi vermekle yetkilendirildiği bildirildi.

İNÜSEM Müdürü Doç. Dr. Bünyamin Akdemir, yaptığı yazılı açıklamada, İNÜSEM'in Adalet Bakanlığı'ndan aldığı yetkiyle Türkiye'de arabuluculuk eğitimi verebilen 20 eğitim kurumundan biri olduğunu belirtti.

Akdemir, mahkemelerin iş yükünün azaltılması, uygulamadaki aksaklıkların önlenmesi, yargı masraflarının azaltılması gibi gerekçelerle birçok hukuk sisteminde yer alan arabuluculuk kurumunun Türk hukuk sistemine de eklendiğini ifade ederek, Adalet Bakanlığı'nın 'arabuluculuk sicili'ne kayıtlı olabilmek için bakanlıkça düzenlenecek sınavda başarı göstermek gerektiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Bu sınava girebilmek için arabuluculuk eğitimini başarıyla tamamlamak gerektiğini kaydeden Akdemir, şunları kaydetti: "Adalet Bakanlığı arabuluculuğa ilişkin ilk sınavı eylül ayında gerçekleştirmeyi planlıyor. Biz de eğitim vermek üzere hazırlıklarımızı tamamladık. Toplam 75 ders saati verilecek eğitimi, 8 Temmuz'da başlatacağız. Dersleri pazartesi, çarşamba ve cuma günleri vermeyi planlıyoruz. Eğitime hukuk fakültesi mezunu, 5 yıllık mesleki deneyime sahip kişiler başvurabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: