İnönü Üniversitesi'nde hasta bakıcısı kursu başladı

Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Malatya Valiliği tarafından Sosyal Destek Projesi...

Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Malatya Valiliği tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu başlatıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kursun açılış törenine, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sağlık İl Müdürü Nail Umay ile öğretim üyeleri ve kursiyer öğrenciler katıldı.

Ömer Farük Öz, bu tür etkinliklerin önemine işaret ederek, ara eleman yetiştirme açısından projelere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da kursla amaçlarının hastanın özelliklerini tanıyabilen, hasta odasını düzenleyebilen, hastanın yatak içi ve dışı hareketlerini yaptırabilen, hastayı kaldırabilen, bakım verebilen, hastaya oral ilaç verebilen, göze, kulağa, rektuma ve buruna ilaç uygulayabilen, eleman yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Konuşmalardan sonra Turgut Özal Tıp Merkezi Türk Halk Müziği Korosu tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: