İnönü Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olduğunu bildirdi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olduğunu bildirdi.

Kızılay, yaptığı yazılı açıklamada, Haziran ayında İnönü Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri yapılacağını hatırlattı.

İnönü Üniversitesi'nde 19 yıldır çalıştığını belirten Kızılay, üniversitenin 37 yıllık gelişiminin yarıdan çoğuna bizzat şahit olduğunu, katkısı bulunduğunu ifade etti.

Üniversitenin mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade eden Kızılay, "Üniversitenin eğitimde, bilimde ve sağlıkta ulusal ve evrensel bir marka yapmak için üniversitemizin rektörlüğüne adayım" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Tıp fakültesindeki başarılarını tüm üniversiteye taşımak istediğini dile getiren Kızılay, şunları kaydetti:

"Kaynakları yaratıcı düşünce ve bilgi üretmeye yönelik araştırma ve geliştirme çalışmalarına kullanmanın gerekli olduğuna inanıyorum.

Sağlıkta Türkiye'nin en iyi 3 merkezinden biri olmamız mümkündür. Organ nakli ve kanser konusunda yeni çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefim ülkemizin en iyi kanser merkezini üniversitemize ve şehrimize kazandırmaktır. Üniversitemizin Malatya'nın her konusuna akıl ve strateji üretmesi, şehre öncülük etmesi ve şehirle beraber gelişmesi gereklidir."

Kızılay, adaylığı konusunda öğretim üyeleri ve çalışanların da desteğini talep ettiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: