İnönü'de yıldızlar geçidi!

Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın son maçında Beşiktaş ile Eskişehirspor karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın kapanış maçında Beşiktaş ile Eskişehirspor, Fi-Yapı İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Kartal, Erkan Zengin'in golüyle 1-0 yenik duruma düştüğü maçı, Fernandes, Almeida ve Simao'nun penaltıdan attığı gollerle kazanmasını bildi: 3-1

BEŞİKTAŞ - ESKİŞEHİRSPOR MAÇININ CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

[

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN](https://www.mynet.com/spor/iddaa/puandurumu?ligid=1)

CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Reklam
Reklam

[

MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

[

SPOR TOTO SÜPER LİG'DEN SON GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN](http://spor.mynet.com/sportv/)

Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın son maçında Beşiktaş, Eskişehirspor'u 3-1 yendi.

İNÖNÜ'DE SON KEZ

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki Eskişehirspor maçıyla bu sezon İstanbul'daki son maçına çıktı. Ligin son haftasında Gaziantep deplasmanına gidecek olan siyah-beyazlılar, Eskişehirspor maçıyla İstanbul'daki taraftarlarının karşısına son kez çıkmış oldu.

SAHAYA KUPAYLA ÇIKTILAR

Beşiktaşlı futbolcular, maç öncesinde sahaya geçen hafta kazandıkları Türkiye Kupası ile birlikte çıktı. Kaptan Guti ve Quaresma'nın elindeki kupayla takımın sahaya çıkmasıyla birlikte tribünlerde büyük bir coşku yaşandı. Futbolcular daha sonra kupayla birlikte protokol tribünün önündeki bölümde takım halinde basın mensuplarına poz verdi. Futbolcular, fotoğraf çekiminin ardından kupayla sahada şampiyonluk turu attı.

Reklam
Reklam

TAYFUR HAVUTÇU'YA SEVGİ SELİ

Beşiktaşlı taraftarlar, 2+1 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Tayfur Havutçu'ya, maç öncesinde sevgi gösterisinde bulundu. Teknik direktör Bernd Schuster'in yardımcısıyken tribüne gönderdiği ve maçlarda yanında oturtmadığı, Alman teknik adamın ayrılışının ardından takımın başına getirilen ve bugün de 2+1 yıllık anlaşmaya varılan Havutçu, "Beşiktaş'ın çocuğu Tayfur Havutçu" diye tezahürat yapan taraftarları alkışlayarak selamladı. Taraftarlar ayrıca kapalı tribünde "Kal bizimle, alınacak çok kupa var seninle" pankartı açtı.

ATINÇ VE RIDVAN İLK 11'DE

Beşiktaş'ın 2 artı 1 yıllığına anlaşmaya vardığı teknik direktör Tayfur Havutçu, Eskişehirspor karşısında genç futbolculara da şans tanıdı. A2 takımında forma giyen genç stoper Atınç Nukan ile Rıdvan Şimşek, Spor Toto Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de forma giydi. Rıdvan Şimşek, daha önce Galatasaray ile yapılan derbi maçın son 18 dakikasında oynamış, Atınç ise Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmandaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında 90 dakika forma giymişti.

Reklam
Reklam

ALMEIDA FORVETTE, BOBO YEDEKTE

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası final maçında ilk 11'de sahaya çıkan Bobo, Eskişehirspor karşısında yedek soyunurken, forvette Hugo Almeida görev yaptı. Kalede Rüştü'nün yerine Cenk forma giyerken, savunmanın sağında Rıdvan, göbekte Atınç ve Sivok, solda ise Ekrem oynadı. Necip ve Fernandes ön liberoda, Quaresma ve Simao kanatlarda, Guti ise Almeida'nn arkasında forma giydi.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Ernst, Nobre, İbrahim Toraman, Ersan ve Ferrari, kadroda yer almadı. Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Bobo'nun yanı sıra Hilbert, Erhan, Aurelio, Onur ve Doğukan oturdu. Öte yandan, Eskişehirspor'da da sakatlıkları süren Ümit Karan ile Volkan Yaman maç kadrosunda yer almadı.

BOBO'NUN GÖRÜŞMESİ YARIN

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Brezilyalı futbolcu Bobo ile yarın bir görüşme yapılacağı bildirildi. Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'in Bobo ile görüşeceği ve durumunun netlik kazanacağı öğrenildi.

BEŞİKTAŞ'TA KARŞILADILAR

Reklam
Reklam

Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarını Beşiktaş'taki Kazan Restoran'ın önünde karşıladı. Takım otobüsünün görünmesiyle birlikte yola çıkan taraftarlar, aracın önünü keserek meşaleler yaktı ve Türkiye Kupası'nı kazanan takımlarını alkışlayıp kutladı.

ŞAMPİYONLAR GEÇİDİ

Karşılaşma öncesinde, Avrupa şampiyonu olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile hentbolde tüm kupaları kazanan Erkek Hentbol Takımı, taraftarların karşısına çıktı. Fi-Yapı İnönü Stadı'na ilk olarak Andre Vergauwen Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları çıktı. Kupalarıyla sahada tur atan oyuncuları, siyah-beyazlı taraftarlar tezahüratları ve alkışlarıyla kutladı.

Daha sonra sahaya çıkan hentbol takımı oyuncuları, lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa ile birlikte sahada tur atarken, taraftarlar "Şampiyon" tezahüratlarıyla destek verdi. Hentbolcular, kapalı tribün önünde de taraftarlarla birlikte tezahüratlar yaptı.

TARAFTARLAR TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarını bu sezon İstanbul'da oynadığı son maçta yalnız bırakmadı. Yeni ve eski açık tribünlerde bazı boşluklar gözlenirken karşılaşmayı 20 bini aşkın sporsever izledi. 100 kadar Eskişehirspor taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribünden takımlarını destekledi.

Reklam
Reklam

"FENERE YATTINIZ..."

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde Eskişehirspor'a da Fenerbahçe maçıyla ilgili tepki gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, Fenerbahçe'ye bilerek yenildikleri iddiasıyla Eskişehirspor futbolcularına "Fenere yattınız..." diye tezahüratlar yaparak tepkilerini dile getirdi.

TELLO'YA VEFA

Bu arada, Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde Eskişehirspor'da forma giyen eski futbolcuları Tello lehine de tezahüratlar yaptı. Öte yandan, kapalı tribünde "Peygamber ocağı, ordumuzun göz bebeği, Jandarmamızın 172. yılı kutlu olsun" pankartı açıldı.

ABDULLAH AVCI'YA TEPKİ

Diğer yandan Beşiktaş taraftarları, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya da tepki gösterdi. Karşılaşma öncesinde, vefat eden Eskişehirspor'un eski teknik direktörü Abdullah Matay için saygı duruşunda bulunuldu.

İLK YARI

15. dakikada sağdan son çizgiye inen Quaresma, rakibinden şık bir hareketle sıyrıldı ve içeriye çevirdiği yerden topa Simao ayak koydu, uzak köşeye giden topu savunma çıkardı. 26. dakikada Sezer'in kullandığı serbest vuruşta Alper'e yerden çıkardığı pası bu oyuncu bekletmeden ceza sahasına gönderdi, ceza sahasında topla buluşan Erkan sol köşeden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

Reklam
Reklam

29. dakikada Guti'nin ceza sahası dışından sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta top yandan auta çıktı. 35. dakikada Quaresma'nın ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı plase vuruşta top uzak direği sıyırarak auta çıktı. 37. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Fernandes, rakiplerinden şık çalımlarla sıyrılarak ceza sahasına girdi ve sol çaprazdan yaptığı vuruş uzak direğe çarparak ağlara gitti: 1-1

44. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında auta çizgisi üzerinde Almeida kafayla topu içeriye çevirdi, Guti'nin kale önünden yaptığı vuruş savunma çarptı ve dışarıya gitti. Ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı. 45+1'de Guti'nin sağdan ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Sivok'un kafa vuruşu yan direkten döndü, ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.

İKİNCİ YARI

49. dakikada sağdan ceza sahasına giren Koray'ın kale içine yerden sert gönderdiği topu arka direkte Erkan tamamlamak istedi, yan 4direğe çarpıp dönen topu kaleci Cenk kontrol etti. 58. dakikada sağ köşeden Guti'nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Almeida'nın kafa vuruşu filelere gitti: 2-1

Reklam
Reklam

64. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Quaresma'nın sağdan ortasında Necip ceza sahası çizgisi üzerinden istediği vuruşu yapamadı, topa son olarak sol çaprazda Almeida dokundu, kaleci Ivesa son anda topu kornere çeldi. 70. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında sağdan ceza sahasına giren Erkan'ın şutunda kaleci Cenk topu kornere çeldi.

73. dakikada savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Burhan'ın sağdan ortasında Batuhan'ın altı pas içinde kafayla dokunamadığı top kaleye paralel gitti. 85. dakikada savunmanın arkasına atılan pasa hareketlenen Batuhan'ın sol çaprazından yaptığı vuruşu kaleci kornere çeldi.

86. dakikada Quaresma şık hareketlerle ceza sahasına girdi, araya giren Nadarevic topa elle dokundu, hakem penaltı noktasını gösterdi. 87. dakikada penaltı atışını kullanan Simao, sol köşeden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1

BEŞİKTAŞ: 3 - ESKİŞEHİRSPOR: 1

Stat: Fi-Yapı İnönü
Hakemler: Özgür Yankaya, Serhan Malkoç, Gökhan Memişoğlu, Tayfur Özkan

Beşiktaş: Cenk Gönen, Rıdvan Şimşek (Dk. 82 Hilbert), Sivok (Dk. 46 Aurelio), Atınç Nukan, Ekrem Dağ, Necip Uysal, Fernandes, Guti (Dk. 66 Onur Bayramoğlu), Simao, Quaresma, Almeida
Yedekler: Rüştü, Bobo, Erhan, Tevfik Pala
Teknik Direktör: Tayfur Havutçu

Reklam
Reklam

Eskişehirspor: Ivesa, Koray Arslan, Nadarevic, Veysel Sarı, Sezgin Coşkun (Dk. 46 Diego), Erkan Zengin, Alper Potuk, Doğa Kaya, Pele, Sezer Öztürk (Dk. 46 Batuhan Karadeniz), Serdar Özbayraktar (Dk. 69 Burhan Eşer)
Yedekler: Atilla, Tello, Nuri, Bülent
Teknik Direktör: Bülent Uygun

Goller: Dk. 37 Fernandes, Dk. 58 Almeida, Dk. 87 Simao (penaltı) (Beşiktaş); Dk. 26 Erkan Zengin (Eskişehirspor)
Sarı Kartlar: Fernandes, Simao, Quaresma (Beşiktaş); Serdar Özbayraktar, Koray Arslan (Eskişehirspor)