İnönü'ye veda

ABD'de tedavi gördüğü kansere yenik düşerek Çarşamba günü hayata veda eden Prof. Dr. Erdal İnönü için Pembe Köşk'te "Saygı" töreni düzenlendi.

Pembe Köşk'te İnönü'yü sevenleri yalnız bırakmazken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de buradaki törene katıldı.

ERDAL İNÖNÜ'YÜ UĞURLADIK

BAYKAL SARIGÜL'LE TOKALAŞMADI
Ziyarete gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İnönü ailesine taziye dileklerini iletirken kendisine muhalif Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile göz göze gelmemeyi tercih etti. Baykal Sarıgül'le tokalaşmazken, İnönü'nün 12 Eylül askeri darbesinin ardından demokrasinin önünü açmak için ciddi görevler üstlendiğini söyledi. Baykal, İnönü'nün sosyal demokrasinin birleşmesi için de önemli çabalar sarfettiğini belirtirken, "Sıra dışı tarzı ve kendine özgü mizah anlayışı ile ilkeli tutumuyla topluma da derin katkı yapmış siyasidir" dedi.

Reklam
Reklam

BÜYÜKANIT ALKIŞLARLA

İnönü ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Pembe Köşk'e gelen ziyaretçiler arasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da yeraldı. Eşi Filiz Büyükanıt'la köşke gelen Büyükanıt buradaki vatandaşların coşkulu alkışlarıyla karşılandı. Büyükanıt, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnönü'nün vefatından dolayı derin üzüntü içinde olduklarını söyledi. İnönü'nün hem büyük bir devlet adamı hem de bilim adamı olduğunun altını çizen Büyükanıt, "Hem kendim hem de Türk Silahlı Kuvvetleri adına ailesine başsağlığı dilemeye geldim" dedi. Büyükanıt, İnönü için açılan anı defterini de imzaladı. Büyükanıt deftere duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatından dolayı üzgünüz. Merhuma rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır dilerim"

DEMİREL: "İNÖNÜ'NÜN SEVMEYENİ YOKTU"

Pembe Köşk'teki törene 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de geldi. Demirel, "Başımız sağolsun. Bir tarafta üzüntü, hüzün, acı, öbür tarafta sevgi muhabbet… Böyle manzaralar sık görülmez. Merhum İnönü'nün sevmeyeni yoktu olamazdı da. Büyük boşluk oluşmuştur. Ülkemiz için millet için beraber çalıştık. Kendisini her zaman taktir etmişimdir. Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

ZİYARETÇİ AKINI OLDU

Öte yandan Pembe Köşk'teki törene çok sayıda siyasetçi İnönü'nün yakın çalışma arkadaşları ziyaret etti.

Pembe Köşk'e eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da katıldı. Ziyaretçileri katafalkın önünde Şişli Belediye Başkanı Sarıgül İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin ve İnönü ailesi karşıladı.

İNÖNÜ'NÜN NAAŞI İSTANBUL'A GİDİYOR

Siyaset ve bilim adamı Erdal İnönü'nün naaşı, Pembe Köşk'teki törenin ardından yarın defnedileceği İstanbul'a götürülmek üzere uğurlandı.
İnönü'nün naaşı çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve vatandaşın ziyaretinin ardından Pembe Köşk'ten alındı. İnönü'nün naaşı Pembe Köşk'ten çıkarılırken vatandaşların yoğun alkışlarıyla uğurlandı. Çankaya Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan İnönü'nün cenazesini kız kardeşi Özlem Toker son kez dokunarak uğurladı. Merhum İnönü, yarın İstanbul'da cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

ANKA