İnşaat çalışmalarına turizm molası

ANKARA (ANKA)- Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi olumsuz etkileyen inşaat çalışmalarının 15 Mayıs-15 Ekim günleri arasında yapılmasını yasaklayan bir genelge yayınlayarak, Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara, Mersin, Aydın, Adıyaman, Balıkesir, Bursa, Denizli, Muğla, Nevşehir ve Aksaray Valilikleri'ne gönderdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç imzalı genelgede, Türkiye'de turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı 15 Mayıs-15 Ekim günleri arasında, yerleşim alanları ile turistik yörelerde sürdürülen inşaat faaliyetlerinin ses, görüntü ve çevre kirliliğine neden olduğu belirtilerek, söz konusu tarihler arasında "inşaat yasağı" konulduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Genelgede, "Daha önceki yıllarda otel rezervasyonlarının iptaline kadar ulaşmış olumsuzlukların uygulamaya konulan ‘inşaat yasağı'na ilişkin tedbirler sayesinde giderildiği ve şikayetlerin önüne geçildiği görülmüştür. Bu nedenle, söz konusu tarihler arasında bu yıl da sadece yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve uygun görülen mahallerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için Valiliğiniz yetkilileri dahilinde ‘İnşaat Yasağı' uygulamasına devam edilmesi uygun görülmüştür" denildi.

Genelge Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara, Mersin, Aydın, Adıyaman, Balıkesir, Bursa, Denizli, Muğla, Nevşehir ve Aksaray Valilikleri'ne gönderildi.