İnşaat kazısı heyelana neden oldu, 6 bina boşaltıldı

Karabük'ün Yenice ilçesi Merkez Mahallesi İlkgelmez Sokak'ta hafriyat çalışmaları sırasında meydana gelen heyelan nedeniyle tedbir...

Karabük'ün Yenice ilçesi Merkez Mahallesi İlkgelmez Sokak'ta hafriyat çalışmaları sırasında meydana gelen heyelan nedeniyle tedbir olarak 6 bina boşaltıldı. Heyelan nedeniyle binalarda ve sokaklarda oluşan çatlakların kendilerini korkuttuğunu belirten mahalle sakinleri, iki gündür evlerine giremediklerini söyledi. Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise her türlü önlemin alındığını açıkladı.
Bina temeli için yapılan kazı sırasında meydana gelen toprak kayması, 6 binada tehlike oluşturduğu için boşaltılmasına neden oldu. Evleri yıkılma tehlikesi bulunan 10 aile akrabalarının yanlarına taşındı. Toprakta 1-1.5 metre derinliğinde çatlaklar oluşurken binalarda da benzer yarıklar gözlendi.
Gece ilaçlarını bile alamadan evinden tahliye edildiğini belirten Dursun Odabaş, müteahhite çok yalvardığını belirterek, "Bu çalışmalar 40 gün önce başladı. Ben bunlara yalvardım. 'Önce tedbirinizi alın istinat duvarını yapın' dedim. Ama dinlemediler. Dün gece hafriyat çalışması sırasında heyelan olunca polisler geldi, bizi can güvenliğimiz için evden çıkardı. Eve girmemize izin vermiyorlar. İlaçlarımı bile alamadım. Şu an 4 bina boşaltıldı. Ama buradaki diğer binalarda tehlike içinde. Biz bu kış günü dışarda eşin dostun yanında kalıyoruz. Hiç kimse bir açıklama yapmadı. Evimin kolonları çatladı, yollarda yarıklar oluştu. 10 aile olarak endişeliyiz. Eşyalarımız hep evlerde, yer sahibi de gelip bize bir şey söylemiyor. Ben bu yaşta nereye gideyim? Bayındırlıktan yetkililer geldi bakıp gittiler. Yağmur yağmaması için dua ediyoruz. Toprak yumuşak bir yağmurda alıp gidecek." dedi.

Reklam
Reklam

YAĞMUR YAĞARSA TEHLİKE OLUŞACAK
Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise bu bölgenin toprak yapısı bakımından bina yapmaya elverişli olmadığı halde kendilerinden önceki yönetimin göz yumduğu iddiasında bulundu. Başkan Çaylı, "Bu durum hafriyat çalışması sırasında oluşmuş. Bu hafriyat çalışması biraz yanlış yapılmış. Maalesef inşaat ve jeoloji mühendislerini dinlemeden haddi aşarak yapılan bir çalışma. Orası jeolojik bakımdan sakıncalı bir yer. 6 binayı can ve mal bakımdan tehlike arz ettiği için boşalttık. Tabi bu istenmeyen bir olay. Yer sahibi ile bu evlerde zarar meydana geldiğinde karşılayacağını taahhüt etti. Umut ederim yağmur yağmaz. Yapılan tedbirlerle tutmaya çalışıyoruz. Buradaki evler belediyeden ruhsatlı evler değil. Deprem yönetmeliğine uygun yapılmış evler değil." dedi.
Öte yandan Bayındırlık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, hafriyat çalışmaları ile boşaltılan binalarda incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz