İnşaat Ruhsatı Ve Katılım Bedellerinde İndirim

Adıyaman Belediyesi, inşaat sektöründe yaşanan durgunluk nedeniyle inşaat ruhsatı ve katılım bedellerinde yüzde 30 ile...

Adıyaman Belediyesi, inşaat sektöründe yaşanan durgunluk nedeniyle inşaat ruhsatı ve katılım bedellerinde yüzde 30 ile yüzde 45 arasında indirim yaptı.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, inşaat ve emlak sektörü mensuplarıyla yaptığı toplantıda, inşaat ruhsatı ve katılım bedelleriyle ilgili yapılan indirimi müjdeledi. Meclis salonunda yapılan toplantıda konuşan Başkan Necip Büyükaslan, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaat sektöründeki durgunluktan, inşaat sektörü kadar belediyenin de etkilendiği belirtti.

Reklam
Reklam

Belediye meclisinin aldığı kararla, yaşanan bu durgunluğun ortadan kalkmasına katkı sağlamak için inşaat ruhsatı ve katılım bedellerinde indirime gittiklerini kaydeden Büyükaslan, "2464 sayılı Kanunun 88, 89 ve 92. maddelerinde gelir bedellerinin belirlenme yetkisi belediyelere verilmiştir. Biz de bu maddelere istinaden belediye meclisi olarak karar aldık ve inşaat ruhsatı ve katılım bedellerinde yüzde 30 ile yüzde 45 arasında indirime gittik. Yani daha önceden 120 metrekare inşaat için 7 bin 650 TL ödeyen bir kişi bundan sonra 4 bin 418 TL ödeyecek. Bu indirim oranları inşaat alanına göre değişmektedir. Bu yeni bedeller 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak. İmarla ilgili yeni iyileştirmek için çalışıyoruz. Bunlar da netleşince kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: