İnşaat sektöründeki gelişme, emlakçı sayısını artırdı

Yozgat’ta başta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olmak üzere ildeki özel müteşebbisler tarafından yaptırılan konutlar...

Yozgat’ta başta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olmak üzere ildeki özel müteşebbisler tarafından yaptırılan konutlar vatandaşı emlakçılığa yöneltti.
İlde geçen yıl 70 olan emlakçı sayısı bu yıl sonu itibariyle 100’e yaklaştı. Emlakçılar ise bu artışı ekonomideki istikrar ve güvenin devam etmesinden kaynaklanan ve yapımı devam eden konut inşaatlarına bağladı. Yozgat’ta emlakçılık yapan Muammer Yılmaz, konuta olan ilginin artması ve her mahallede devam eden konut inşaatların boy göstermesinin vatandaşı emlakçılığa yönelttiğini söyledi. Yılmaz, "Emlakçılık sektörü önemli bir iş kolu haline geldi. Yozgat son beş yılda gerek TOKİ gerekse özel teşebbüslerin yaptığı konutlarla bu yönde gelişimini hızla sürdürüyor. İlimizde geçen yıl 70 olan emlakçı sayısı bu yılsonuna kadar 100’e yaklaştı. Buda ülkemiz ve ilimizdeki ekonomideki güven ve istikrarın devam etmesinden kaynaklanıyor." dedi.

Reklam
Reklam

EKONOMİDEKİ GÜVEN VE İSTİKRAR İLE YOZGAT GELİŞİYOR
Yozgat’ın son 7-8 yılda çok büyük gelişim sürecine girdiğini kaydeden Yılmaz, "İlimizde önceki yıllara göre inşaat sektöründe büyük bir gelişim yaşanıyor. Bu da ülke ekonomisine olan güvenden kaynaklanıyor. Bu güven ve istikrar sayesinde yatırımlar hız kesmeden devam ediyor ve Yozgat gelişiyor. Biz emlakçıların işleri bu aylarda durgun olması beklenirken Allah’a şükür çok memnunuz. Şu anda vatandaşlar imkanı dahilinde gerek birikimleri ile gerekse kredi imkanıyla konuta yönelmiş durumda. Bu yüzden emlakçılık, geleceğin mesleği olarak gösterilebilir. Çünkü konut inşaatında doyma olmaz. Zaten baktığınız zaman ülkenin ve ilimizin gelişimini sadece devam eden eden inşaat sektörüne bakarak anlayabiliriz." diye konuştu.
Yozgat'ta aktif olarak Emlakçılar Odası'nın bulunmadığını ifade eden Yılmaz, "Emlakçılık sektörüne olan ilgi her geçen gün artmakta. Bu kapsamda ilimizde 100'e yakın emlakçı var. Bu arkadaşlarımızla bir araya gelerek odamızı aktif hale getirmeyi düşünüyoruz. Ekonomik anlamda fazla sermaye gerektirmediği için fazla bir risk taşımıyor. Bu yüzden sektöre yönelmeler oluyor. Şuan İlimizde ev fiyatları 60 ile 180 bin TL arasında değişiyor. Kira bedelleri ise 300 ile 500 arasında değişiyor." dedi.
Emlakçı Emin Sarıkaya da yaklaşık 5 yıldır emlakçılık yaptığını, emlakçı sayısının artmasından ziyade ilin gelişmesinin önemli olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz