İnşaat şirketleri ABD pazarına gidiyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Amerikan İş Konseyi üyesi inşaat şirketlerinin temsilcilerinden oluşan bir heyet, 12-15 Kasım 2002 tarihleri arasını kapsayan bir ziyaret için ABD'ye gidecek.

Türk-Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Süreyya Yücel Özden başkanlığındaki heyetin, Chicago ve Washington'da ziyaret ve görüşmelerde bulunacağı bildirildi. Amerikan firmalarının temsilcileri ile ikili görüşme ve firma ziyaretleri de yapacakları belirtilen heyetin ayrıca, Washington'da American-Turkish Council (ATC) İnşaat Sanayi Grubu ile de bir toplantı yapacağı kaydedildi.

Ziyaretin amacının ise, Türk inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünü Orta-Batı Amerika'da tanıtmak, üçüncü ülkelerde yatırım imkanlarını, Afganistan'ın yeniden yapılanmasında Türk ve Amerikan firmalarının işbirliği yapmasının sağlanması, bu ülkeye ABD'li işadamları ile birlikte ziyaret yapılması konusunda görüşmelerde bulunmak olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Washington'da yapılacak temaslar sırasında, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Marc Grossman başta olmak üzere Amerikan yönetiminden Kopenhag Zirvesi öncesinde destek istendiği de ifade edildi.

Anahtar Kelimeler: