'inşaatlarda İş Güvenliği Denetimleri Artti'

İbrahim MAŞE / MERSİN, Mersin Hilton Otel'de düzenlenen 'Güvenli İskele Projesi' eğitim seminerinde konuşan İsmail Gerim, projenin ölümlü iş kazalarının

İbrahim MAŞE / MERSİN, Mersin Hilton Otel'de düzenlenen 'Güvenli İskele Projesi' eğitim seminerinde konuşan İsmail Gerim, projenin ölümlü iş kazalarının azaltılmasına katkı sağlayacağını söyledi. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte inşaat sektöründe de yüksek binaların şehirlerde hızlı bir şekilde yükseldiğine dikkat çeken Gerim, şöyle konuştu:
"İş kazaları geçtiğimiz yıllara oranla, 100 binde çalışan olarak değerlendirdiğimiz zaman düşme seyirli olduğunu görüyoruz. Fakat bunlar istediğimiz rakamlar değil. 2012'nin sosyal güvenlik verilerine göre, 100 bin çalışan başına ölümlü iş kazaları oranı 6.2 civarında. Bu rakamla dünyada son sıradayız. Rakamlar her ne olursa olsun ülkemize yakışan rakamlar değil. Bu can kayıplarının kabul edilebilir olmadığını söylüyoruz. En son yaşanan maden kazaları, inşaat kazaları, Bu sektörler tehlikeli ve bizde bu sektörlere ait neler yapabileceğimiz konusunda sosyal taraflar ile birlikte hareket etmeye çalışıyoruz."
YÜZDE 43'Ü YÜKSEKTEN DÜŞME
İnşaatlardaki kazaların yüzde 43'ünün yüksekten düşme olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Gerim, şöyle devam etti:
"Bu oranın yüzde 25'ini de, yanlış cephe iskeleleri kullanımı nedeni ile yaşanan ölümler oluşturuyor. Sahada genelde ahşap iskeleler kullanılıyor, paslanmış iskeleler kullanılıyor. Yıl içerisinde özellikle İstanbul'da yaşanan ölümlü kazalardan sonra denetimler sıklaştı ve bu denetimler sonucunda 1700 iş yeri kapatıldı uygunsuz koşullar nedeni ile. İskele kapsamında sahada neler yapıldığını gözlemledik. Standart iskelenin ne olduğunu bilinmediğini gördük."
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından İş-Kur Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, işverenler ile kamu ve bürokrasi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen eğitim seminerinin ikinci bölümünde konuşmacılar, güvenli iskele ve cephe iskeleleri ile ilgili bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz