İnşaatlarda iş kazalarının önüne geçecek proje uygulanmaya başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu tarafından iki yıldan bu yana yürütülen 'Yapı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu tarafından iki yıldan bu yana yürütülen 'Yapı İş Yerlerinde Yüksekte Güvenli Çalışma Projesi' ile inşaatlarda iş kazalarının önüne geçecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata ve beraberindeki heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Yaşar Ata, Başkan Bozbey’e, 'Yapı İş Yerlerinde Yüksekte Güvenli Çalışma Projesi' hakkında bilgi vererek iş birliği çağrısında bulundu. 2 yıldan bu yana yürütülen projenin ele alındığı ziyarette Yaşar Ata, kent yöneticilerinden destek beklediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Proje hakkında ilgili tarafların bilgilendirildiğini kaydeden Ata, "2010 yılından itibaren kararlı bir şekilde yürütülen proje, denetim yapılan işyerlerinde etkisini gösterdi. Şubat ayından itibaren projeyle ilgili önemli adımlar atılacak. Gerçekleşen iş kazalarının yüzde 98’i önlenebilir kazalardır." dedi.

Proje kapsamında, iş kazalarının önlenmesi için alınması gerekli tedbirlerin neler olduğu ile ilgili eğitim çalışmaları yapılacağını aktaran Yaşar Ata, "Başta yapı müteahhitleri, yapı denetim firması çalışanları, şantiye şefleri, inşaat mühendisleri ve mimarlar olmak üzere ilgili gruplar panellerle bilgilendirilecek. Denetim faaliyetlerine başlanarak çalışanların yaşamı için ciddi tehlike arz eden inşaat işyerlerine, kurallara uymayanlar için kapatma kararına kadar giden cezai işlemleri uygulayacak." şeklinde konuştu.

Türkiye’de ölümlü iş kazalarının 3’te birinin inşaat ve yüksek iş yerlerinde meydana geldiğini kaydeden Ata, projenin sosyal taraflarca desteklenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de kurum olarak projeye gereken desteği vereceklerini belirterek, "İhtiyaç duyulan her tür desteği vermeye hazırız. Personelimizi de bu konuda bilgilenmeleri için proje kapsamındaki eğitimlere göndereceğiz. Biz de Nilüfer’deki inşaat çalışmalarının güvenli şekilde yürütülmesi için elimizden geleni yapacağız." şeklinde karşılık verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz