İnşaatların Fayans Ve Seramikleri Sertifikalı Kadınlar Döşeyecek

İnşaat sektörüne el atan kadınlara yönelik Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, İş-Kur...

İnşaat sektörüne el atan kadınlara yönelik Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, İş-Kur ve Canik Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Fayans ve Seramik Döşemeciliği Kursu tamamlandı. Kursta tesviye yapımı, fayans, karo ve seramik döşemeciliği ile ince incilik isteyen meslekleri öğrenen kadınlar, sektörden de iş almaya başladı. 768 saatlik kursu başarıyla tamamlayan 10 kadın ustaya sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda yapılan Fayans ve Seramik Döşemeciliği Kursu Sertifika törenine Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, İş-Kur İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Gülay Atik ile iş adamları ve kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

25 yıldır inşaatlarda çalışan eşine yardımcı olan kursiyer Emine Keskin'in hikayesiyle başlayan projenin mimarlarından Kadın Girişimciler Kurulu Eski Başkanı Yeşim Kıyıcı, yaptığı konuşmada erkek işi diye bilinen bir meslek kolunda kadınların istihdamı için öncülük yaptıkları için mutlu olduğunu söyledi. Kurulun yeni başkanı DR. Gülay Atik, kadınların titizliğini, sanatkarlığını, el becerisini, zekasını, alın terini, iş bitiriciliğini ve gücünü inşaat sektörüne de aktaracaklarına inandığını kaydetti. Kurs sayesinde kadın ustaların sigorta primlerini ödeyecek ve gelir elde edecek duruma geldiklerini söyleyen Dr. Atik, ‘iş fikrim var, ben de yapabilirim’ diyen diğer kadınlara da destek olmaya hazır bulunduklarını vurguladı.

Ülkenin en önemli sorunlarından işsizliğe değinen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “İşsizliği önlem için çok farklı eğitimler verdik. Ama devletimizin de teşvik ettiği gibi işsizliğin gençlere ve kadınlara teşvik verilmesinin farklı bir önemi olduğunu gördük. Kadın girişimcilerin öncülüğünde kadınların işsizliğini önlemek, iş kapısı açmak, kollarındaki altın bilezikten farklı bir şey vermek, hem de ekonomik özgürlüklerine kavuşturmak için böyle bir kurs düzenledik. Kursiyerlere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise kadınların ekonomik, sosyal, kültürel yaşamda daha fazla yer almalarını istediklerini belirtti. İş Kur’un kadınlara yönelik açtığı 134 kursa 3 bin civarında kursiyerin katıldığını söyleyen Vali Aksoy, “6 milyon 4 bin civarında harcama gerçekleştirilmiştir. Bu yıl da benzer şekilde birçok kursu açarak onların ekonomik yaşamda daha fazla yer almalarını, aile ve ülke ekonomilerine katkı sağlayacak bir konuma gelmelerini önemsiyor ve üzerinde büyük bir hassasiyetle duruyoruz. Bu kurslarımızın artarak devam edecek. Ekonomik olarak ayaklarının üzerinde durabilmeleri için bu kurslarda edindikleri bilgilerle tecrübelerle daha sonraki dönemde yapacakları çalışmalarda önemli katkıyı kendi aile bütçelerine sağlamış olacaklar. Kursa katılmış kadınlarımız bir araya gelerek veya ayrı ayrı Kosgeb’e müracaat ederek oranın imkanlarından yararlanmalarından tavsiye ediyoruz. Ortak çalışmalar yaparak iş yerlerini kurmalarının öneriyorum. Bunlar önümüzdeki süreçte devletin öngördüğü teşviklerden yararlanmanız adına çalışmalarınıza destek vermeye hazırız. “ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da kadın ustalara peyzaj firması kurmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: