İnşaatta 7 kişilik aile dramı

Bursa'da 7 kişilik bir aile, eve bakan 2 çocukları trafik kazası geçirince, maddi imkansızlık nedeniyle inşaat halindeki bir binaya sığınmak zorunda kaldı.

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde iş bulmakta güçlük çeken 7 kişilik Çelik ailesi, 6 ay önce Bursa'ya geldi. Kiraladıkları bir evde yeni bir hayat kuran Çelik ailesinin en büyük çocukları İbrahim (19) ve kardeşi Arslan Çelik (17), bir işyerinde işe başladı. Ancak işyerinin yaşları küçük olduğu için sigorta yapmadığı kardeşler, buradan ayrılıp başka bir işyerinde çalışmaya başladı.

Reklam
Reklam

Yol masrafından kurtulmak için biriktirdikleri bir miktar parayla kendilerine bisiklet alan kardeşler, yeni bir işe başladıkları ilk gün eve dönmek için yola çıktıklarında, 11 Eylül Bulvarı'nda bisikletleri devrilince yola savrulup kamyonun altında kaldı. Kazada, kamyonun üzerinden ezmeden geçtiği İbrahim Çelik olayı hafif sıyrıklarla atlatırken, kardeşi Arslan Çelik, kamyonun bijonlarına takılarak bir süre tekerleğin etrafında savruldu.

Kamyon şoförünün kamyonu durdurması üzerine son anda kurtulan Çelik'in kalça eti koptu. Üst üste geçirdiği 4 ameliyatla kopan kalçası yerine yapıştırılan Çelik, taburcu edilmesinin ardından bu sefer de kira ödeyemedikleri için evsiz kaldı.

Ardından mahallelinin sahip çıktığı Çelik ailesi, bir vatandaşın inşaat halindeki binasına sığındı. Ev sahibinin yaz ayına kadar süre tanıdığı Çelik ailesinin bu sırada da Hamza ismini verdikleri çocukları dünyaya geldi. İnşaat halindeki binaya hayırsever bir vatandaşın seyyar lamba çekmesiyle evi aydınlanan Çelik ailesi, kış ayının gelmesiyle daha da zor duruma düştü.

Reklam
Reklam

7 kişinin kaldığı evde, kapı yerine perde, cam yerine de naylon kullanan ailenin, ameliyatlı olduğu için kalçalarının üzerine yatamayan çocuklarının acısıyla dertleri bir kat daha arttı. Sadece sağ tarafına yatabilen oğullarının yanı sıra yeni dünyaya gelen 2 aylık bebeğin bakımında zorluk yaşadıklarını söyleyen anne Fadime Çelik (38), hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.

Baba Bilal Çelik (46), romatizma sebebiyle çalışamadığını söylerken, evin tek gelir kaynağı olan İbrahim (19) ise bütün gününü iş arayarak geçiriyor. İlkokul üçüncü sınıfa giden Emre ile 5. sınıfa giden İsa ise hafta sonları odun kırma işinde çalışarak ailelerine destek olmaya çalışıyor.