"İnşallah Anadolu'dan bir takım şampiyon olacak"

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Allah'ın izniyle, inşallah Anadolu'dan bir takım şampiyon olacaktır. Bu da Sivasspor olur" dedi.

Ligin 19. haftasında Kocaelispor karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetin ardından 2 gün izin yapan lig lideri Sivasspor, 20. haftada Bursaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına kulüp tesislerinde, teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı idmanla başladı.

Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arka arkaya oynadıkları zorlu maçlardan sonra Kocaelispor gibi bir takımı yenerek zirvedeki yollarına devam etmelerinin kendileri adına mutluluk verici olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bu başarılı grafiklerini devam ettirmek istediklerini anlatan Uygun, "Çok zorlu bir ligde, çok zoru başarmak istiyoruz. Onun arzusuyla mücadelemizi sonuna kadar veriyoruz. Kısıtlı bir kadro, belki kısıtlı imkanlar ama, futbolcu kardeşlerim Türk insanının, Anadolu insanının birçok güzelliği eldeki imkanlarla başarabileceğini gösteriyor. O yüzden onların hepsiyle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Önlerinde 15 maçlık zorlu bir maraton bulunduğunu, bu zorlu maratondaki ilk 5 maçın çok önemli olduğunu ifade eden Uygun, bu 5 maçta en az 10 puan kazanmak istediklerini söyledi.

Rakiplerinin birbirleriyle oynadığı haftalarda biraz daha rahat olacaklarını kaydeden Uygun, "İnanıyoruz, istiyoruz, arzuluyoruz. Allah'ın izniyle, inşallah Anadolu'dan bir takım şampiyon olacaktır. Bu da Sivasspor olur" dedi.

Büyük takımların yaşadığı kaosun Trabzonspor ile birlikte kendilerinin de şampiyonluk şansını artırdığını kaydeden Uygun, "Böyle bir ortamda, bunu iki taraf da değerlendirmek istiyor. İkimiz de ligin zirvesindeyiz, burada da yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-SİVASSPOR EKOLÜ-
Sivasspor'un bir sistemi ve ekolü olduğunu anlatan Uygun, "Biz gelir gelmez sadece sistemimizi kurduk, kendimize göre bir ekol yarattık. Bununla birlikte de projelerimizi çizdik ve o yolda 4 senede geldiğimiz noktaya baktığımızda Türkiye'de örnek alınacak kulüplerin başında geliyoruz" dedi.

Kulüplerinin borcu olmadığını belirten Uygun, şöyle devam etti:

"Futbolcuna borcu yok, dışarıya borcu yok, herhangi bir yere borcu yok. 4 seneden beri bulunduğu Turkcell Süper Ligi'nde yaptığı başarıya bakıyorsunuz, gerçekten herkesin imrenerek baktığı bir durumdayız. Tesislerimizin hemen hepsi bitti, alttan ısıtmalı sahamız yapıldı. Onun dışında stadyum projemiz var. Sayın Başbakanımız bu ayın 13'ünde Sivas'a teşrif ediyor, o gün de zannedersem müjdeli haberi verecektir. Stadyumun da birçok ön görüşmeleri, protokolü bitti gibi. Bakıyorsunuz yani Anadolu'da gelişen, giden, büyüyen Sivasspor camiası var. Başkanımız Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulunun bu tarzdaki, yönetimsel anlamdaki başarısından dolayı ve duruşlarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Anadolu takımlarının bu tarzda yönetilmesi, en gerçekçi, doğru karar diye düşünüyoruz, dolayısıyla bu yönetim tarzını herkesin benimsemesi gerekir. Sivasspor'da iyiye doğru giden, iyileri yapmaya çalışan, bütün güzellikleri sahaya yansıtan, saha dışında, tribünde de bütün güzellikleri yansıtmaya çalışan bir anlayış hakim. Bu da bizi başarıya götürüyor diye düşünüyorum. Bizi destekleyen, Türk sporunun gelişmesini isteyen herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."

Reklam
Reklam

-NEŞELİ İDMAN-
Uygun yönetiminde dış sahada gerçekleşen idman, ısınma hareketleri ile başladı. Bir süre saha etrafında koşan futbolcular, daha sonra 2 ayrı gruba ayrılarak topla çalışma yaptı. İdman, yarı sahada gerçekleşen çift kale maçla sona erdi. İdmanda, futbolcuların ve teknik heyetin neşeli olduğu gözlendi.

Antrenmana, dizindeki sakatlığı nedeniyle İzmir'de tedavi gördüğü bildirilen Hayrettin Yerlikaya, gribal enfeksiyon geçirdikleri belirtilen Musa Aydın, Abdurrahman Dereli ve Murat Sözgelmez ile (A) Milli Takım kadrosunda yer alan Mehmet Yıldız, ülkelerinin milli takımlarında bulunan Gineli Mamadou Diallo, Kamerunlu Herve Germain Tum ve Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç katılmadı.

İzmir'deki tedavisi süren Hayrettin'in, doktorların gerek görmesi halinde tedavi için Almanya'ya gönderilebileceği öğrenildi.

Öte yandan, idmanı, Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut ve kulübün tekerlekli sandalye basketbol takımının kaptanı Ragıp Şahin ile bir grup taraftar izledi.

Reklam
Reklam

Uygun, koltuk değnekleri ile yanına gelen Bulut ve Şahin ikilisini, futbolcularına alkışlattı. İkili ile sohbet eden Uygun, kulübün ve basketbol takımının durumu hakkında bilgi aldı.

Engellilerin spor yapmasının önemini vurgulayan Uygun, çoğu engelli insanın 30 yaşına kadar dışarı bile çıkmadığını söyledi. Uygun, basın mensuplarından engellilerin spora teşvik edilmesi ile ilgili haberlere yer vermelerini istedi.

Bulut da kulüp olarak engelli bireyleri sporun içerisine çekmeye çalıştıklarını söyledi.