İnsan Hakları Komisyonu: Aygün’ün Kaçırılması Insan Haklarına Açık Saldırıdır

Meclis İnsan Hakları ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün...

Meclis İnsan Hakları ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK terör örgütü tarafından kaçırılmasının ‘insan haklarına yapılan açık bir saldırı’ olduğunu söyledi.

Yazılı açıklama yapan Başkan Üstün, “Türkiye’nin huzuruna kasteden PKK terör örgütü; TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve CHP Tunceli Milletvekili Sayın Hüseyin Aygün’ü 12 Ağustos 2012 tarihinde seçim bölgesinde yürüttüğü çalışmalar sırasında kaçırarak millet iradesine de saldırmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Üstün açıklamasını şöyle sürdürdü: “Komisyonumuzun saygın bir üyesi olan ve yürüttüğü başarılı çalışmalar ile bölge halkının sorunlarını komisyonumuza ve TBMM’ye taşıyan Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması kabul edilemez bir terör eylemidir. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Hüseyin Aygün’ün kaçırılması insan haklarına yapılan açık bir saldırıdır. Bu olay bölücü terör örgütünün ülkemizde neler yapmak istediğini ortaya koyması açısından önemli bir olgudur. Komisyon olarak; üyemiz ve insan hakları savunucusu olan Hüseyin Aygün’e karşı yapılan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Sayın Hüseyin Aygün’ün bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: