İnsan Hakları Komisyonu’nda 'yüzde 50' Polemiği

TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile AK Parti Ordu Milletvekili İhsan...

TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ve Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner arasında ‘iktidar’ ve ‘yüzde 50’ polemiği yaşandı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu toplantısına, AK Parti ve CHP’li vekiller arasındaki iktidar polemiği ile başladı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın AK Partili milletvekillerine hitaben "İktidara geleceğiz, sizi göndereceğiz." sözleri üzerine Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Herkes misyonunu tamamlayınca gider." cevabını verdi. Tanal, "Sizin misyonunuz dış güçlerin verdiği destek ile alakalı. Destek çekilince biteceksiniz" ifadesini kullandı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise "Bize gücü millet veriyor. Yüzde 50 olmasaydı ne güzel olurdu. Yüzde 50’yi de dış güçler oluşturuyor." diye konuştu. Ordu Milletvekili İhsan Şener’in, "Siz milleti dışarıda gördüğünüz için…" şeklideki sözleri üzerine Tanal, "Gel halkın arasına birlikte çıkalım. Güvenlik kuvveti kullanmadan, emniyete haber vermeden millet gibi dolaşan tek vekil benim. CHP’li milletvekillerinin hepsi öyle." dedi. Şanal’ın da güvenlik gücü kullanmadıkları, milletle iç içe olduklarını söylemesi üzerine, Metiner tehdit aldığı gerekçesi ile güvenlik gücü kullandığını aktardı. Komisyon kameralara kapalı olarak devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: