"İnsan, Haklarıyla Insandır" Konferansı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, İnsan haklarında, demokratik toplum gereklerine göre sınırlandırma yapılması gerektiğini vurguladı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, İnsan haklarında, demokratik toplum gereklerine göre sınırlandırma yapılması gerektiğini vurguladı.

Sakarya'da, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla, "İnsan, haklarıyla insandır" konulu konferans düzenlendi.

Sakarya Valiliği'nce Sait Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, insan haklarının sınırlandırmasının nitelikleri konusunda açıklamalarda bulunan Kalabalık, Milli Güvenlik, genel ahlak, asayiş, kamu yararı, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının haklarının korunması gibi nedenlerle bazı insan haklarının sınırlanabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin 15. maddesi, Anayasa Mahkemesi'nin 13. maddesi ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 29. ve 30. maddelerinin İnsan Haklarını sınırlandırdığını belirten Kalabalık, sınırlamanın sadece yasalar çerçevesinde olabileceğini, bakanlık ve valiliklerin insan haklarını sınırlama yetkisinin olmadığını kaydetti.

İnsan haklarının sınırlanmasında ölçülü olunması gerektiğini de vurgulayan Kalabalık, "Demokratik toplum gereklerine, laik demokratik cumhuriyete aykırı bir sınırlama yapılmamalı ve sınırlamalarda hakkın özüne dokunulmamalı. İnsan haklarında, demokratik toplum gereklerine göre sınırlandırma yapılmalı" dedi.

Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: