İnsan kaçakçılığına 7 tutuklama

MERSİN (İHA) - Mersin'de gerçekleştirilen operasyonda, insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 7'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde Mersin'in Bozyazı İlçesi açıklarında 27 göçmenin illegal yollarla yurt dışına kaçırılma girişiminin ardından yapılan operasyonlarda, Eser Reis adlı teknenin kaptanı R.S. ile birlikte insan kaçakçılığını organize ettikleri bildirilen 1'i Antalya'da olmak üzere toplam 10 kişi yakalandı.

Reklam
Reklam

Organizatörlerin insan kaçakçılığında kullandıkları 1 sürat teknesine de Alanya Yat Limanı'nda Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla el konuldu. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, göçmen ve gümrük kaçakçılığı" suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.S, M.K, T.K, İ.A, M.G, B.M. ve B.A. tutuklanırken, S.A, İ.A. ve M.Ş. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, Mali Şube ekiplerinin düzenlediği bir başka operasyonda ise, dolandırıcılık ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından arandığı bildirilen Z.K. adlı şahıs, 6 adet sahte kredi kartıyla birlikte yakalandı. "Sahtecilik ve dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.