İnsan Olmanın Çocuk Hali Konferansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında "İnsan Olmanın Çocuk Hali Konferansı" düzenledi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında "İnsan Olmanın Çocuk Hali Konferansı" düzenledi. AKM Perge Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Uğur Özdemir, Antalyalı ebeveynlere insan, yaşam, çocukluk ve çocuk hakları konusunda bilgi verdi. Her bireyin öncelikle yaşamın anlamını fark etmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, insanın yaşamın kendisi, eşi ve dünyaya getirdikleri çocukları için ne anlama geldiğini yeni baştan sorgulaması gerektiğini anlattı. Yaşamak istenilen hayatı, aile ve çocuğa sahip olarak nasıl yaşandığının bilincine varılması gerektiğini kaydeden Özdemir, "2010 yıllından itibaren Türkiye'de suça bulaşma noktasında olan çocuk sayısı 100 bine yaklaştı. Çocuklara yönelik suç unsuru ise bu rakamdan daha fazla" dedi. Kişilerin bireysel karakterlerinin yüzde 70'inin 3 yaşına kadar atıldığını vurgulayan Özdemir, "Günümüzde topluma patolojik korku salan insanlar muhtemelen çocukluk yıllarında çok büyük travmalar yaşamıştır. Bilim bunu diyor" diye konuştu. Özdemir, sağlıklı birey olabilmenin, çocukluk çağını çağa özgü özelliklerle yaşamaktan geçtiğini ifade ederek, çocukların yaşamlarına ebeveynlerin saygı göstermesi gerektiğine dile getirdi. Çocukluğun, büyük insanın küçük hali olmadığını, beyinleri, hisleri, algıları, duygularının başka çalıştığını belirten Özdemir, "Hayatta çocuğunuzla geçirilecek zaman kadar değerli bir şey yok. Aile bütünlüğünü bir arada tutmak ve çocuğu sevebilmeyi bilmek çok önemli. İnsanlığı sevmek, çocuğu sevmekle başlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: