"İnsan Tasavvuru" Konferansı

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı'da "İnsan Tasavvuru" konulu konferansı düzenlendi.

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı'da "İnsan Tasavvuru" konulu konferansı düzenlendi.

Araştırmacı Yazar Mustafa İslamoğlu, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, insan tasavvurunun hayatını belirleyen bir konu olduğunu belirterek, batıda ve bizde bu kavramların çok farklı olduğunu söyledi.

"Batıda, güçlü olan kazanır, güçlü olan haklıdır" düşüncesinin hakim olduğunu aktaran İslamoğlu, "Bu düşünce Avrupa'ya sömürgecilik kavramını hediye etmiştir. Yaşanan bu süreçte özellikle Afrika'da yapılan köle ticaretinde 19 milyon insan yollarda hayatını kaybetmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

İslamoğlu, Batının farklı bir bakış açısı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Atomu icat ettik, onlar ise atom bombasını. Saati icat ettik, onlar da saatli bombayı icat etti. Bunun arkasında batının insan tasavvuru yatıyor. Bırakın bir insanı öldürmeyi, güle oynaya bir karıncayı öldürebilir miyiz- İnsan algısı neyse tanrı algısı odur. Eğer insanın insan algısı bozuksa tanrı algısı da o kadar bozuktur."

Muhabir: Özgür Alantor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: