İnsanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? ne demek? İnsanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Insanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? şeklindedir. Insanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yardımcı fiiller ile oluşturulabilirler. Bunların haricinde kurallı birleşik fiiller ve deyimleşmiş birleşik fiiller vardır. Deyimleşmiş birleşik fiillerin yanı sıra deyim ve atasözlerinde bulunan birleşik fiiller de vardır. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller; ifadeyi kolaylaştıran dil araçlarıdır. Bu ifadeler günlük hayatta sıklıkla kullanılır. Bunlardan bir tanesi olan Insanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var?, ne anlama gelir? Insanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? ne demektir?

Reklam
Reklam

Insanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? Ne Demek? Insanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? TDK sözlük anlamı nedir?

  • Insanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Insanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. insan kendisini ancak tatlı diliyle sevdirebilir anlamında kullanılan bir söz

Insanın eti yenmez, derisi giyilmez, tatlı dilinden başka nesi var? ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

insan sözünden, hayvan yularından tutulur insan yedisinde ne ise yetmişinde de odur insan kıymetini insan bilir
insan kendini beğenmese çatlar insan insanın şeytanıdır insanın alacası içinde, hayvanın alacası dışında
insan yükü (veya eti) ağırdır insanda akıl bırakmamak (veya koymamak) insan doğduğu yerde değil doyduğu yerde
insan çeşit çeşit, yer damar damar insan beşer, kuldur şaşar insan ayaktan, at tırnaktan kapar
insan ayağı değmemiş (veya basmamış) insan eli değmemiş (veya dokunmamış) insan eti yemek
insan gibi insan gönlünün artığını söyler insan içine çıkmak
insan konuşa konuşa, hayvan koklaşa koklaşa insan kuş misali insanın adı çıkacağına canı çıksın
Anahtar Kelimeler: