'İnsanlar arasında ayrımcılığa neden olan 12 Eylül bir daha yaşanmasın'

Kahramanmaraş’ın Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Alevi ve Sünni insanların bir arada yaşadığını belirterek, insanlar...

Kahramanmaraş’ın Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Alevi ve Sünni insanların bir arada yaşadığını belirterek, insanlar arasında ayrımcılığa neden olan 12 Eylül döneminin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Kahramankent Koleji'nde verilen yemeğe Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen, Pazarcık Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Pekgezer, Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Osman Altınköprü, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) Başkanı Osman Gemci ile Kahramanmaraşlı ve Pazarcıklı işadamları katıldı.
Yemek sonunda konuşma yapan Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, yaklaşık 33 yıl önce Kahramanmaraş ve Pazarcık'ta yaşanan olaylara değinerek insanların bir daha o günleri yaşamaması için dua ettiklerini belirtti. Kahramanmaraş'ta yaşanan olaydan dolayı birçok insanın mağdur olduğunu dile getiren Dalkara, "Yaklaşık 33 yıl önce yaşanan bu olayı şimdi de kaşımak isteyenler var. Ama bizler Pazarcıklılar olarak buna izin vermeyeceğiz. Kahramanmaraş'ta da bir miting yapılacağı söylentisi var. Provokasyon kokan bu mitingi Aleviler olarak kesinlikle tasvip etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Kahramanmaraş'ta miting yapacaklarla görüştük. Mitingin iptali için iknaya çalışıyoruz. Çok istiyorlarsa Narlı'yı adres göstereceğiz. Orada sessiz sedasız yapsınlar. Bu işler mitingle olmaz. Yapılacak açık oturumlarla çözmek lazım." dedi.
Yaradılışta kardeş, dinde kardeş olan bu toplumun yıllardır iç içe yaşadığını belirten Dalkara, 12 Eylül döneminde olayların ateşlendiğini kaydetti. Bu gün insanların bir araya gelerek kendilerini ifade etmesinden rahatsız olanların tekrar fitili ateşleyeceklerinden korktuklarını belirten Başkan Dalkara, "İnsan ister Alevi olsun ister Sünni, bir arada yaşamasını öğrenmeli. Geleceğine sahip çıkmalı." ifadelerini kullandı. Pazarcık Dedesi Vakkas Üryan'ın konuşmasından sonra katılımcılara kelebek yaprağından tablolar hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz