İnsanlararası İletişime Dair Aklınızın Bir Köşesinde Bulunması Faydalı 16 Psikolojik Tüyo

Sosyal olaylarda işinize yarayacak birkaç tüyo...

  1. Bir insanla ilk tanıştığınızda bir yandan gülümseyin bir yandan da gözlerinin rengini fark etmeye çalışın.

Bu sayede gözlerine birkaç saniye daha fazla bakmış olursunuz ve bu gerçekten işe yarar. 2. İnsanların ayaklarına dikkat edin.

Eğer birbiriyle sohbet etmekte olan iki insana yaklaşırsanız ve bu kişilerin göğüs kafesleri birbirine dönük ama ayakları birbirine dönük değilse, sizin sohbete dahil olmanızı istemiyorlardır. Benzer olarak bir iş arkadaşınızla konuşurken göğüs kafesi size dönük ama ayakları başka bir yönü gösteriyorsa, sohbetin bitmesini istediği anlamına gelir. 3. Kapıdaki ayak tekniği

İnsanlardan büyük bir şey istemeden önce küçük bir şey isterseniz, sonrasında isteyeceğiniz daha büyük olan şeyi yapmayı kabul etme ihtimalleri daha yüksek olur. 4. Alternatif olarak, önce absürd bir şey isteyin ve hayır desinler.

Sonrasında daha mantıklı bir şey istediğinizde kabul etmeye daha meyillli olacaklar. 5. İnsanlardan sizin için küçük bir iyilik yapmalarını isterseniz, bilişsel uyumsuzluk kuramına göre size iyilik yaptıkları için sizden hoşlandıklarını düşünürler.

  1. Birisine bir soru sorduğunuzda kısmen cevap verdiyse, sadece bekleyin. Sessiz durur ve göz temasını korursanız genelde cevap vermeye devam edeceklerdir.

Reklam
Reklam

  1. Gergin olacağınız bir duruma girecekseniz sakız çiğneyin.

Beynimiz sakız çiğnerken bir şeyler yediğini düşünür ve "eğer tehlike içerisinde olsaydım şu an yemek yiyor olmazdım" çıkarımı yapar ve bu da sizi rahatlatır. 8. Yeni bir şey çalışırken/öğrenirken bir arkadaşınıza da öğretin.

Size soru sormalarını isteyin. Bir şeyi güzel öğretebiliyorsanız iyi anlamışsınız demektir. 9. İnsanlar ne dediğinizi değil onlara nasıl hissettirdiğinizi hatırlarlar.

  1. Birilerini görmek için kendinizi çok hevesli ve heyecanlı hissediyorsanız, onlar da size aynı şekilde cevap verir.

Her zaman ilk seferinde aynı tepkiyi alamasanız da bir sonraki sefer onlardan aynı tepkiyi alacaksınızdır. 11. İnsanlar kızgınken sakinliğinizi korursanız, önce daha çok sinirlenebilirler ama sonra utanırlar.

  1. Eğer biriyle tokalaşırken eliniz ılıksa, tokalaştığınız kişi sizi anlaşması kolay bir insan olarak hisseder.

Reklam
Reklam

  1. İnsanların kendisine dair belli bir fikri vardır ve onun değiştirilmesine karşı çaba sarf ederler. Bu bilgiyi akıllıca kullanın.

İnsanların kendi hakkındaki fikirlerine saldırıda bulunursanız insanların sizden hoşlanmamasına neden olursunuz. 14. Kendine güven kilit nokta

İnsanlarla dolu bir odaya girdiğinizde herkesin sizi tanıdığını ve sevdiğini var sayın. 15. Yeni tanıştığınız insanlara isimleriyle hitap edin

İnsanlar isimleriyle hitap edilmeyi severler ve bu aranızda güven ve dostluk hissi oluşturur. 16. Gülebileceğiniz kadar büyük gülümserseniz, kendinizi otomatik olarak daha mutlu hissedersiniz.