"İnsanlık Anıtı" yıkılmaktan kurtuldu

Kars'taki tartışmalı heykelin yıkımına karşı heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı verildiği bildirildi.

Aksoy'un avukatlarından Aslı Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnsanlık Anıtı'nın yıkımıyla ilgili olarak Kars Belediye Meclisi'nin aldığı karara karşı Erzurum 1. İdare Mahkemesi'nde açtıkları davada, yürütmeyi durdurma kararı verildiğini söyledi. Söz konusu anıtın yıkımı için Kars Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda bugün bir ihale düzenlendiğini belirten Kazan, "Geri dönüşümü olmayan bir zararın doğmaması için Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Kars Belediye Meclisinin insanlık anıtının yıkım kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. İnsanlık Anıtı, bu karara göre dava sonuçlanıncaya kadar yıkılamayacak" dedi.

Reklam
Reklam

6 firma teklif vermişti
Bu arada Kars'taki 'İnsanlık anıtı'nı kaldırmak için bugün yapılan ihaleye ise 6 firma girdi. Heykeltıraş Mehmet Aksoy adına vekili Avukat Turgut Kazan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' dediği İnsanlık Anıtı için verilen yıkım/kaldırma kararına karşı Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'nde iptal davası açarken, Kars Belediye Başkanlığı da anıtı kaldırmak için ihale süreci başlattı. Parça parça sökülerek kaldırılacak heykelin yıkımı için bugün saat 14.00'te ihaleye katılan 6 firma dosya verdi.
Şartnameyi inceleyen firmaların verdiği dosyaları alan Başkan Yardımcısı Zafer Aslanoğlu yönetimindeki İhale ve Satınalma Komisyonu, firmaların tekliflerini değerlendirecek.