“İnsanlık Katlediliyor, Insan Hakları Savunucuları Yeterince Ses Yükseltmiyor”

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Suriye’de yaşanan katliama, sözde insan hakları savunucularının seslerini yeterince yükseltmediğini belirterek,...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Suriye’de yaşanan katliama, sözde insan hakları savunucularının seslerini yeterince yükseltmediğini belirterek, “Ama üzülmek yok. Allah’ın izniyle burada kardeşleriniz var, komşularınız var. Biz üzerimize düşeni yapacağız, yapıyoruz. Temennim odur ki en kısa süre içerisinde komşumuzda, Suriye’de yaşanan bu insanlık dramı sona ersin.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, olumsuz hava şartları yüzünden iptal olan İslahiye programlarına Adalet Bakanı Sadullah Ergin katıldı. Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kenti ziyaret eden Ergin, yetkililerden brifing aldı. Daha sonra Başbakan Erdoğan’ı bekleyen kalabalığa seslenen Ergin, "Bugün burada, kendi yurdunuzda sürmekte olan zulümden kaçıp buralarda bulunuyorsunuz. Bu zulmün bitmesi için öncelikle Allah’a dua ediyoruz ve bu zulmün bitmesi için ne yapılması gerekiyorsa, o noktada, Türkiye olarak hem komşuluk hem kardeşlik vazifemizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Burada evinizdeki kadar rahat değilsiniz, bunu biliyoruz. Çoluk çocuğunuz akrabalarınızla, kendi bahçelerinizde yaşadığınız huzuru burada bulamayabilirsiniz. Ancak biz komşu ve kardeş olarak gönlümüzü açtık, bağrımızı açtık, kucağımızı açtık. Sizin üzerinizdeki bu zulüm sona erinceye kadar bizim misafirimizsiniz. Başımızın üzerinde yeriniz var.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Suriye’de insanlığın katledildiğini, ayaklar altına alındığını dile getiren Ergin, “İnsanlık katlediliyor, ayaklar altına alınıyor. Ama medeni dünya buna yeteri kadar sesini yükseltmiyor maalesef. İnsanların ayaklar altına alındığı Suriye’de, dünya üzerindeki insan hakları örgütleri, sözde insan hakları savunucuları seslerini yeterince yükseltmiyorlar. Ama üzülmek yok. Allah’ın izniyle burada kardeşleriniz var, komşularınız var. Biz üzerimize düşeni yapacağız, yapıyoruz. Temennim odur ki en kısa süre içerisinde komşumuzda, Suriye’de yaşanan bu insanlık dramı sona ersin. Akan kan ve gözyaşı dursun inşallah. Zalimler çekip gitsinler, hak ve adalet tesis edilsin inşallah. Duamız, gayretimiz, beklentimiz bir an önce zulmün bitmesi, Suriye’de barışın, huzurun temin edilmesidir. Akabinde, sizlerin de gönül rahatlığıyla tekrar vatanınıza, evinize, bahçenize gidebilmenizi Allah’tan temenni ediyoruz.” diye konuştu. Ergin’in konuşması, Suriyeli mülteciler tarafından büyük alkış aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz