İnsanlık tarihi kadar eski bir hikaye! Cinsel gücü artıran gıdalar

Cinsel gücü artıran gıdalar

**Sarımsak

**

Yenildiği zaman ağızda bıraktığı koku nedeniyle kötü bir üne sahip olan sarımsağın, cinsel gücü artırıcı gıda kabul edilmesi şaşırtıcı gelebilir. Ama aslında sarımsak eski Mısır'dan beri afrodizyak olarak kabul edilmiştir. Sarımsak allicin sayesinde kan akışını ve dayanıklılığı artırır. Artan kan akışı nedeniyle enerji artışı son derece yüksektir.

**Bal

**

Ortaçağ döneminde insanların cinsel gücü arırmak için kullandığı gıdalardan biri de bal. Antik İran döneminde yeni evlenen çiftler içeceklerinin içine bal koyup 1 ay boyunca bu karışımlardan tüketiyordu. 'Balayı' teriminin de buradan geldiği rivayet edilir. Onlar başarılı bir evliliğin kurulmasına balın yardımcı olduğu görüşündeydi. İçeriğindeki B vitaminleri bakımından zengin olan bal ihtiyaç duyulan testesteron ve kan seviyesini artırır.

Reklam
Reklam

**Zencefil

**

Zencefil cinsel gücü artıran güçlü bir afrodizyak olarak görülmüştür. Yüzyıllardır duyguları harekete geçirmek için hazırlanan içkilerin karışımında kullanılan zencefil insanı daha ateşli yapar. (Kanı sulandıran ilaç kullananların dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca fazla tüketildiğinde de bağırsakları rahatsız eder.) Tüm vücuttaki hormonları doğrudan etkileyen zencefil, kan akımının vücudun her köşesine ulaşmasını sağlar.

Yer mantarı

Yer mantarı dünyanın en iyi afrodizyaklarından biri olduğunu belgelemiş gibi görünüyor. Baştan çıkarıcı etkisinin kesin kökeni bilinmemekle birlikte Antik Yunan ve Roma döneminden geldiği rivayet ediliyor. Truffle (yer mantarı) doğada çok zor bulunduğu için lüks kabul ediliyor. Kokusu nedeniyle eşsiz bir aramoya sahiptir.

İncir

Kalp ve kan hücrelerinin fonksiyonlarını artırmaya yardımcı antioksidanlar içerdiği için Kleopatra'nın, güzelliği ve cinsel yaşamı için incir türkettiği belirtiliyor.

Hurma

Egzotik ve kutsal gıda olarak kabul edilen hurma eski dönemlerde İran ve Nijerya'da cinsel hayatı güçlendirmek için kullanılıyordu. İçeriğinin etli ve tatlı besin vitamin ve mineral yönünden oldukça zengindir. Bu vitamin ve mineraller vücudun canlanmasına neden olur.Amino asitler bakımından zengin olan hurma cinsel gücün artmasını sağlar.

Reklam
Reklam

Meyankökü

Cinsel uyarılma ve şehveti yoğunlaştırdığı inancıyla Antik Çin ve Mısır'da uyarıcı kokusu nedeniyle de oldukça ilgi gösterilen bir gıdadır. Özellikle kadınlarda meyan kökünün tozu maden suyu ile birlikte karıştırılırsa cinsel gücü artırmaktadır. İlginçtir ki meyan ile cinsiyet hormonları arasında bir benzerlik bulunmaktadır.

Böğürtlen

Yüksek çinko içermesi nedeniyle libidonun uyarıcı anahtarı olarak görülüyor. Çinko erkeklerde sperm üretimi için, kadınlarda da cinsel dürtüleri artırdığı için önem taşımaktadır.

Somon

Çoğu deniz ürünü doğal afrodizyak olarak kabul edilir. Ancak somon balığı baştan çıkarıcı etkisiyle güç merkezi olarak görülmekteedir. Somon, omega-3 oranı fazla olan balıklardan biri olduğu için talep görür. Somon, ton balığı, sardalye gibi balıklar doğal bir aminoasit olan ve serotonin üretiminde kullanılan bir aminoasit olan “triptofan” için mükemmel kaynaklardır. Somon aynı zamanda cinsel isteği artırmada yardımcı olan A, D, B vitaminleri ve kalsiyum içerir. On dokuzuncu yüzyılda Amerika'da kocalarını evde tutmak isteyen kadınlar için somon yemek kitaplarında yer aldı.

Reklam
Reklam

AFRODİZYAK ETKİLİ GIDALAR İÇİN TIKLAYIN