Instagram, Windows Phone’a Geliyor

Mobil dünyanın en popüler üçüncü şahıs yazılımlarından biri olan Instagram, iOS ve Android’in ardından Windows Phone’a da gelecek mi? İşte bu sorunun yanıtı:

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra da gücüne güç katarak büyümeyi sürdürüyor. 1 Milyar Dolar’a Facebook saflarına katılan uygulama, şimdilerde hem iOS hem de Android kullanıcıları arasında bir hayli popüler.

iOS ve Android’in pazar payından çalmak için kusursuz bir platform yaratmak isteyen Microsoft, Windows Phone 8’de üçüncü şahıs yazılım konusunda hiçbir eksikliğin bulunmasını da istemiyor. Daha önce Twitter ve Facebook için özel yazılımlar hazırlayan yazılım devi, Instagram için de bir şeyler hazırlayabilir mi?
The Verge tarafından yapılan bir habere göre Nokia Lumia 920’nin ekranındaki başarıya dikkat çekmek istenen bir videoda yakalan yazılımın 2012’nin sonuna kadar Windows Phone Marketplace’e adım atmış olacağı söyleniyor. Konuya ilişkin resmi bir bilgi yok ancak Instagram cephesinden de bu duruma bir itiraz gelmeyeceğini tahmin etmek pek de güç değil.
Yeni yazılımın öncelikli olarak sadece Windows Phone 8’li Lumia’larda çalışacağı da ortaya atılan iddialar arasında.

Reklam
Reklam