Instagram’da artık reklamlar var

Facebook’un satın aldığı Instagram’ın daha fazla gelir getirmesi için yakın zamanda reklamlar gösterilmeye başlanacak.

Uzun zamandır gelir konusunda sıkıntı çeken Facebook, sürekli olarak para kazanmanın farklı yollarını bulmaya çalışıyor. Hali hazırda Facebook’ta yayınlanan reklamların haricinde artık Facebook’un geçtiğimiz dönemlerde satın alarak bünyesine kattığı Instagram’da da reklamlar yakın zamanda boy gösterecek.

Mark Zuckerberg, Instagram’dan daha fazla kar elde etmek istediklerini dile getirerek zamanı geldiğinde Instagram’da reklamların gösterilmeye başlayacağını belirtti. Doğal olarak kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyecek olan reklam uygulamasının nasıl olacağı ise bilinmiyor. Ancak bazı kullanıcılar daha şimdiden Instagram’ın arayüzünün karmaşık bir hale gelmesinden kaynaklanan endişelerini dile getiriyor.

Reklam
Reklam

Reklamların ne şekilde yayınlanacağı ve uygulamaların neresinde yer alacağı konusu halen belirsizliğini koruyor. Sanırız zamanı geldiğinde yine Zuckerberg’ten konu hakkında detaylı bir açıklama gelecektir.

Söz konusu reklam olayı Facebook için yapıldığında da büyük tepkiler toplamış ve kullanıcıların yoğun eleştirisine maruz kalmıştı. Biz kullanıcılar her ne kadar bu tarz durumları eleştirsek de, firmaların reklamdan başka bir gelir kaynağı bulunmadığı için başka bir alternatifleri de bulunmuyor.

Dolayısıyla şu anda esas önemli olan Instagram’ın basit arayüzünü ve kullanım kolaylığını bozmadan reklamların nasıl yerleştirileceği. Bu konuda Mark Zuckerberg’in sunacağı çözüm merakla bekleniyor.

LG’nin İkinci Çeyrekte Geliri 13.58 Milyar Dolar