Intel Türkiye Müdürü Aydın: Dünyada 2 Milyar Insan Internet Kullanıyor

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunduğuna dikkat çekerek, kullanıcıların...

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunduğuna dikkat çekerek, kullanıcıların her yerden, her zaman bağlı olma isteklerinin ve yeni cihazlara olan ilgiyi hızla artırdığını söyledi.

Intel Teknoloji Konferansları’nın bu yıl ikinci durağı olan Adana’da ultrabooklardan akıllı telefonlara, tabletlerden araç içi eğlence sistemlerine, teknolojideki yeni trend ve gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Intel’in Türkiye’deki iş ortaklarını bir araya getirmek ve onlarla teknolojideki en son yenilikleri paylaşmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Intel Teknoloji Konferansları bu yıl da yine İzmir’den başladı. Bu yıl “Yeni dünyaya hazır mısın?” sloganıyla gerçekleştirilen Intel Teknoloji Konferansları 2012’nin ikincisi Adana Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte Intel tabanlı akıllı telefon, tablet ve dönüştürülebilir ultrabook gibi yeni cihazlar görücüye çıktı.

Reklam
Reklam

Konferansın açılış konuşmasında günümüzde dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunduğuna dikkat çeken Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, kullanıcıların her yerden her zaman bağlı olma isteklerinin ve yeni cihazlara ilgilerinin hızla arttığını vurguladı. Aydın, geçtiğimiz aylarda Intel tarafından Türkiye’de yaptırılan Genç Türkiye Araştırması’nın ülkemizde de durumun çok farklı olmadığını ortaya koyduğunu kaydetti. 2020 yılında dünya üzerinde internete bağlı en az 20 milyar cihaz olacağına dikkat çeken Aydın, “Intel olarak dünyanın dört bir yanındaki insanların hayatlarını zenginleştirmek ve onları birbirlerine bağlamak için bilişim teknolojilerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Bu amaçla sürekli inovasyon ile mevcut cihazları yeniden şekillendiriyor, yeni cihazlar ve teknolojiler üretiyoruz. Geçen yıl duyurduğumuz, tablet ve notebook’un avantajlarını tek cihazda birleştiren Ultrabook kategorisi, farklı modellerin çıkmasıyla pazarda giderek yaygınlaşıyor. Intel işlemci tabanlı akıllı telefon ve tabletlerin örnekleri de kullanıcılarla buluşmaya başladı. Intel olarak bunların dışında Hepsi Bir Arada (All-in-One) bilgisayarlar, gömülü sistemler ve araç içi eğlence sistemleri gibi birçok alana da güç katıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Intel Teknoloji Konferansları, İzmir ve Adana’nın ardından sırasıyla 20 Kasım’da İstanbul’da ve 28 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek. Intel Teknoloji Konferansları, dünya ve Türkiye’de teknoloji sektörünün nabzını tutarak; yenilikçi teknoloji trendleri ve yakın gelecekteki teknolojik gelişmeleri sunarak sektör firmalarını, iş ortaklarını, karar vericileri ve çalışanları ilk ağızdan bilgilendirmeyi amaçlıyor. “Bilişim/Teknoloji Bayileri”, “Zincir Mağazalar” ve “Telekom Operatör Bayi ve Satış Noktaları” başlıkları altında tüm bilişim sektörünü bir araya getiren etkinlik, katılımcılara işlerini büyütme fırsatı sunan önemli bir platform oluşturuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: