İnternet dolandırıcılarına darbe

İSTANBUL (İHA) - Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul'un çeşitli semtlerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, "suç işlemek için örgüt kurmak", "teşekkül halinde interaktif banka dolandırıcılığı", "6136 sayılı kanuna muhalefet" ve "resmi evrakta sahtecilik" yaptıkları belirlenen 11 kişi yakalandı.

Çeşitli banka müşterilerine ait hesaplara yetkisiz erişim sağlayarak "interaktif banka şifrelerini keylogger" denilen virüslerle hesap şifrelerini kırmak suretiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebekenin peşine düşen polis, Bakırköy, Bağcılar, Fatih, Ümraniye, Tuzla, Pendik, Bahçelievler ve Güngören'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Şahıslarla birlikte 90 adet çeşitli bankalara ait bankamatik kartı ve kredi kartları, tabanca ve bu tabancalara ait şarjörler, sahte paralar, çok sayıda cep telefonu, çok sayıda simkart, 3 adet dizüstü bilgisayar, 100 adet sahte nüfus cüzdan aslı, 100 adet vergi levhası, 5 adet sahte pasaport, 250 adet çeşitli resmi kurumlara ait mühürler, 75 adet sahte sürücü belgesi, çok sayıda üniversite diploması, çok sayıda boş manyetik şeridi bulunan kartlar, ve çok sayıda imza sirküleri ele geçirildi.
Daha önce de benzer suçlardan sabıkaları bulunan şahısların bilgisayarında yapılan aramada 3 bin 225 kişiye ait hesap bilgisine ulaşıldı. Polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şahıslar, çıkışta kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına saldırdı.