"İnternet Gazeteciliği Ve Sosyal Medya" Konferansı

Haberler.com internet sitesi tarafından organize edilen ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi katkılarıyla hazırlanan "İnternet Gazeteciliği ve Sosyal Medya" konferanslarının üçüncüsü Akdeniz Üniversitesi'nde yapıldı.

Haberler.com internet sitesi tarafından organize edilen ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi katkılarıyla hazırlanan "İnternet Gazeteciliği ve Sosyal Medya" konferanslarının üçüncüsü Akdeniz Üniversitesi'nde yapıldı. İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Serra Timur, değişen teknolojik gelişmelerden faydalanarak gazetecilik yapan bir internet medyası olduklarını söyledi. Teknolojik imkanları kullandıkları için daha hızlı olduklarını ve istedikleri her haberi yayınlayabildiklerini belirten Timur, "Günde 4 bin haber 2 bin fotoğraf ve bir o kadar da video yayınlıyoruz. Ayrıca bu bilgiler gazeteler gibi değil kalıcı oluyor" dedi. Dün, Fenerbahçe'nin şampiyonluk haberini bir dakika sonra yayınladıklarını kaydeden Timur, " Sadece şampiyonluk haberini değil seçim kutlamalarını, seçim kavgalarını, maç yorumlarını, aklınıza gelebilecek her şeyi anında yayınlıyoruz. Ancak geleneksel medya dediğimiz gazetede böyle bir olay söz konusu olamaz. Ertesi günü beklemek zorundasınız." diye konuştu. Gazetelerin sınırlı sayıda sayfası olduğu için sınırlı baskı yapıp ortalama her haber için bir fotoğraf yayınladığını ancak kendilerinin bu konuda oldukça avantajlı olduğunu ifade eden Timur, bu avantajı kullandıklarını söyledi. Haberler.com internet sayfasını 6 yıl önce 6 kişi ile kurduklarını ve şu anda 85 kişilik çalışma kadrolarının olduğunu belirten Timur, şöyle konuştu: "İnternet sayfamızda sosyal medya, blog, foto galeri gibi çeşitli gruplarımız var. Bu alanları gruplandırdık, ayırdık ve ciddi anlamda teşkilatlanıyoruz. Hukuksal olarak kendimizi sorumluluk altına almamaya çalışıyoruz. En önemlisi insan haklarına saygılı olmaya çalışıyoruz." Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık da burada yaptığı konuşmada, Haberler.com'a böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür etti. Fakülte öğrencileri için böyle programların bulunmaz fırsat olduğunu dile getiren Arık, "Yeni medya çok önemli bir konu ve yeni gelişen bir alan. Çok şey öğrendiğimiz keyifli bir program oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz