İnternet Kafe İşletmecilerine Eğitim Verildi

Sivas’ta faaliyet gösteren internet kafe sahiplerine Sivas Valiliği Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.Sivas Valiliği...

Sivas’ta faaliyet gösteren internet kafe sahiplerine Sivas Valiliği Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.

Sivas Valiliği Bilgi İşlem Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahveciler Esnaf Odası işbirliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen eğitim 5 gün sürdü.

Eğitimin son gününde yapılan belge töreninde konuşan Kahveciler Esnaf Odası Başkanı ve aynı zamanda Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı olan Beşir Köksal, internet toplu kullanımı yapan esnaflara 5 gün boyunca eğitim verildiğini söyledi. 26687 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Toplu İnternet Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmeliğin 8. maddesine istinaden bu eğitimlerin verildiğini hatırlatan Köksal, bu eğitime katılmayanların da Valilik İnternet Kafe Denetleme Komisyonunca yapılacak denetimlerde cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Özellikle internet kafelere sürekli denetimler yapıldığını, bunun da esnafı mağdur ettiğini vurgulayan Köksal, “İnternet kafelerimize yapılan denetimlerde ağır cezalar yazılıyor. Sıkı kontrol ve denetim sizleri de bizleri de usandırdı. Sizden gelen şikayetler doğrultusunda ilgili kurumlarla görüşmelerimizi yapıyoruz. Denetimlerin sıkı yapılmasından dolayı esnaflarımız çok rahatsız. Sizlerin ve esnaflarımızın sorunlarını takip ederek ilgili bakanlıklara ve temsilciliklerine götürüyoruz.”dedi.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Fatih Ceylan ise ortak paydanın çocuklar olduğunu dile getirerek onların geleceği için ortak kararlar alınmasının faydalı olduğunu söyledi. Çocuk Şube Müdürlüğü olarak ilgi alanlarının çocuklar olduğunu vurgulayan Ceylan, “Onların geleceğini etkileyecek ve onların kötü durumlara düşmesini yol açacak durumlardan uzak tutmak istiyoruz İşletmeler mutlaka kurallara uymalıdır. Yapmış olduğumuz denetimlerde İnternet kafelerimizin yönetmelik çerçevesinde hizmet verip vermediğini, çocuklar açısından sakınca oluşturup oluşturmadığını kontrol ediyoruz. Para cezası yazmak gibi bir niyetimiz yoktur. Denetimlerimizde 12 yaşından küçükler internet kafelere tek başına ailesinin izni olmadan girip girmediğini, alkollü içeceklerin satılıp satılmadığına, 18 yaşından küçüklerin psikolojisini etkileyen oyunlar var. Bu oyunların oynanıp oynanmadığını, kamera sisteminin olup olmadığına bakıyoruz”dedi

Reklam
Reklam

5 gün devam eden eğitimlerde internet toplu kullanım sağlayıcılarının yönetmelikleri, bilişim suçları, internetin güvenli ve bilinçli kullanımı, tehdit eden unsurları, e-posta yazılımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, kişisel ve dosya paylaşım yazılımları, internette web tarayıcıları, , internette alınacak güvenlik önlemleri, antivirüs programları ve kullanımları, uygunsuz içerik filtreleme yazılımının kurulumu ve kullanımı, iç IP dağıtım logolarının elektronik ortamda sisteme kaydedilmesi, internet toplu kulanım sağlayıcılarının işyerlerinde uyması gereken kurallar, konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirler gibi konular ele alındı.

Eğitim sonrasında katılımcı internet kafa sahiplerine Sivas Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgeleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: