İnternet üzerinden dolandırıcılık

ÇORUM (İHA) - Çorum'da, Ekmekçioğulları Firması'nın banka hesaplarında bulunan 14 milyar 750 milyon lira nakit parayı internet üzerinden çekerek dolandırdılar. Ekmekçioğulları Firmesi'nın sahipleri Özcan ve Rüstem Ekmekçi, müşteri hesaplarında yeterli güvenlik sistemini kurmadığı gerekçesi ile Garanti Bankası Çorum Şubesi hakkında suç duyurusunda bulundular.

Ekmekçioğulları Firması'nın Avukatı Haydar Etli, Garanti Bankası'nın internet üzerinden banka işlemlerini yapan bir sistemi olduğunu söyledi. Ekmekçioğulları Firması'nın bu hesaplarda bulunan 14 milyar 750 milyon lirasının şifre öğrenilerek internet üzerinden başka bir hesaba aktarıldığını belirten Etli, dolandırıcılık olayını gerçekleştirenlerin İstanbul merkezli çalıştıklarını belirtti.
Garanti Bankası'nın İzmir, Denizli ve Çorum Şubelerinden aynı gün bazı firmaların hesaplarındaki paralarının alınarak3. şahıs hesabına aktarıldığını oradan da İzmir'de bir şahsın hesabına gönderilerek iki etapta çekildiğini açıklayan Etli, olayın internet üzerinden dolandırıcılık suçunu kapsadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili olarak Çorum Cumhuriyet Savcılığı, Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi ile İstanbul Organize Suçlar Bürosu dedektiflerinin geniş çaplı araştırma yaptıkları belirtildi.